Geylan'dan Yönetici Atama Takvimi Eleştirisi

Geylan'dan Yönetici Atama Takvimi Eleştirisi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, son yayınlanan yönetici atama takvimine yönelik eleştirilerde bulundu ve “Bu takvimin yayınlanıp, üç gün sonra geri çekildiğini, ardından yeniden eski haliyle yayınlandığını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Burada karşı çıktıkları hususun, 2014 yılından sonra mülakat marifeti ile hak gaspı yaparak, torpille iş başına gelen bir takım okul yöneticilerinin sınava girmeden ek bir değerlendirme formu ile bir dört yıl daha görev süresinin uzatılmasının sağlanması olduğunu kaydeden Geylan, “Bu adaletsizliğe göz yummamız beklenemez. Haksız yere okulların başına getirilen bu yöneticilerin yeniden sınava tabi tutulması, objektif bir değerlendirmeden geçmesi çok önemlidir. İşi ehline verme iddiasında olanlar, yandaşları yeni sisteme dahil etmedikçe, ne haktan, ne hukuktan, ne de adaletten söz edebiliriz” dedi.

Yönetici atama takviminde yer alan bu hususun, 2023 Eğitim Vizyonu’nda hem Sayın Cumhurbaşkanı’nın, hem de Sayın Milli Eğitim Bakanı’nın ehliyet, liyakat söylemleri ile taban tabana zıt olduğunu ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bakanlığı yönetenlere sesleniyorum: Neyden, kimden çekiniyorsunuz? Eğitime kene gibi yapışanlardan, eğitimcileri sömürenlerden neden hesap sormuyorsunuz?” dedi.

ÖSYM tarafından 21 Nisan tarihinde yönetici atama sınavı yapılacağını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bu sınava kariyer planlamasını okul yöneticiliği üzerine yapan tüm üyelerimizin girmesini önemsiyorum. Üyelerimiz, ‘Yazılı sınavda geçsek bile mülakatta eleniyoruz’ diyerek sınava girmekten vazgeçmesin. Eğitim kurumlarını bilgisiz, ehliyetsiz yandaşlardan kurtarmanın tek yolu, okulların liyakat ve ehliyetle iş başına gelenlere emanet edilmesidir’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.