Gençler Üniversite Affı Bekliyor

Gençler Üniversite Affı Bekliyor

Üniversite eğitimini cesitli nedenlerle yarıda bırakmak zorunda kalan ogrencilerin sayısı bugünlerde iki yuz bini yaklastigi belirtiliyor. Ogrencilerle beraber aileleri de goz onune alindiginda bu durum toplumda onemli bir kitleyi olumsuz etkiliyor. Ogrencilerin egitiminin yarim kalmasina siklikla ekonomik imkansızlıklar, kalacak yer sikintisi, sağlık problemleri, ülkemizde özellikle son bir yıldır yaşanan terör ve kaos ortamınin psikolojik etkileri veya ailevi problemler onemli nedenler arasinda sayiliyo

 Seslerini duyurabilmek icin basin mensuplarina ulasan gencler en buyuk hayallerinin yarım kalan eğitimlerini tamamlayıp ülkemize ve milletimize faydali birer fert olarak hayatlarina devam etmek istediklerini soylediler. Iste bizlere ulasan ogrencilerden bazilarinin hikayeleri... Sait xx yasinda xx universitesi xx bolumunu kazandiktan sonra yanlis bilgilendirme nedeniyle kayit donemini kacirdigi icin universite kapisindab donmus. Xx'in hikayesi ise biraz daha farkli, ailesinin maddi problemleri nedeniyle okudugu sehirden ayrilmasi gereken Xx, universitede kayit dondurma hakki oldugunu bilmedigi ve bu konuda ogrenci isleri kendisini bilgilendirmedigi icin kaydini sildirmis. Simdi universite harclarinin kaldirilmasi, devletin verdigi burs imkanlarinin artmasiyla tekrar okuluna donmek istiyor. Yy ise bir doktor, saglik problemleri nedenleriyle tipta uzmanlik egitimini birakmak zorunda kalmis. Simdi kendini iyi hisseden yy hayatina uzman hekim olarak devam edip hastalarina sifa dagitmak istiyor.

En sonogrenci affi 2014 yilinda AK partinin kanun teklifiyle mecliste bulunan diger partilerin de destegiyle meclisten çıkmıştı. Bu aftan universiteyi kazanip kayit olmayan, universite, universite sonrasi yuksek lisans doktora ve tipta uzmanlik egitimini yarim birakan ogrenci ve asistanlar faydalanmisti. O donemde cikarilan aftan teror sucu nedeniyle okuldan uzaklastiralan kisiler faydalanamamisti. Cikarilan af kanunu egitimine devam etmek isteyen ogrencilerin egitim kurumlarina ve hocalarina kavusmasini saglamisti.

Egitimlerine kaldiklari yerden devam etmek isteyen öğrenciler için ilk adımı Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu atti. Bektasoglu’nun ogrenci affi icin gectigimiz yil kasım ayında meclise verdigi önerge reddedildi. Bektasoglu ile beraber Bursa milletvekili Ceyhun İrgil ‘de (Milli Eğitim Gençlik ve Spor komisyonu Üyesi) bu öğrencilerin en buyuk destekcilerinden. YÖK başkanı Yekta Saraç da Eylül ayında konuyla ilgili yaptığı açıklamada YÖK olarak Öğrenci Affı ‘na hazır olduklarını belirtmişti. Aynı şekilde mağdur öğrencilerin twitter uzerinden YÖK Yürütme Kurulu üyesi Abdullah Çavuşoğlu’na ulasmaslari sonucu Çavuşoğlu’da ogrenci affıni destekediğini dile getirmiş fakat asıl adres olarak meclisi göstermişti. YÖK olasi bir ogrenci affi icin yeşil ışık yakmıştı. Ocak ayında ise Burhanettin Uysal (Eğitim,Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanvekili) Karabük'te yaptığı röportajda “Meclis şuan anayasa görüşmelerine odaklandı fakat bu öğrenciler için bu yoğunlukta da bir düzenleme yapılabilir” diyerek af bekleyen öğrencileri umutlandırmıştı. Konya milletvekili Halil Etyemez’I (Eğitim,Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Uyesi) twit yağmuruna tutan öğrenciler ogrenci affi ile ilgili Etyemez’in bu konuda bir calisma yapmasini sagladilar. Yine bu af için mücadele veren öğrenciler mecliste Eğitim,Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi vekilleri af beklentisinden haberdar ettiler. Komisyon başkanı Beşir Atalay’ın bu durumu komisyon toplantısında gündeme getirmesi bekleniyor. Af bekleyen öğrenciler refarandum oncesi mecliste görüşülmekte olan torba yasaya öğrenci affının da eklenmesi umut ediyorlar.

Af bekleyen öğrenciler Facebook üzerinden' Öğrenci Affı istiyoruz' grubunda bir araya gelip sesini daha cok kisiye duyurmaya calisiyorlar. Yine twitterda’da #öğreciaffı hashtagıyla vekilleri twit yagmuruna tutup trend topic olmak icin caba sarfediyorlar. Gelecegimiz olan genclerimizin sorunlarinin cozulmesi icin buyuk bir umutla meclisten ogrenci affi cikmasini bekliyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.