Formasyon Eğitimi Alan 416 Suriyeli Öğretmen Sınavda Ter Döktü

Formasyon Eğitimi Alan 416 Suriyeli Öğretmen Sınavda Ter Döktü

Kamuajans.com - Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kurban Bayramı öncesinde Milli Eğitim Bakanlığınca formasyon eğitimi verilen 416 Suriyeli öğretmen için sınav yapıldı.

Kamuajans.com - İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Beroje, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Geçici Eğitim Merkezlerinde görev yapacak 416 Suriyeli öğretmen adayının sınava girdiğini belirterek, sınavın 2 saat sürdüğünü söyledi.

Türkçe ve Arapça dillerinde 100 sorudan oluşan sınavda 40 ve üzeri puan alanların mülakata çağrılacağını aktaran Beroje, böylece Suriyeli öğrencilere verilecek eğitimde öğretmen ihtiyacının karşılanacağını dile getirdi.

Formasyon eğitimi neticesinde başarılı olan öğretmenler sayesinde eğitimde daha faydalı olacaklarını belirten Beroje, sınavda başarılı olan ve mülakata çağrılan her öğretmene görev verilmeyeceğini ancak bu kişilerin 1 ve 2 No'lu çadırkentler ile ilçe içerisindeki Geçici Eğitim Merkezinde eğitim verilen okullarda ihtiyaca göre görevlendirileceğini kaydetti.

Üç geçici eğitim merkezi için Cumhuriyet İlkokulu'ndaki 21 salonda sınav düzenlendiğini bildiren Beroje, kırtasiye masraflarının Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.

Sınav salonlarına üstleri arandıktan sonra alınan öğretmenlerin çocuklarına yakınları baktı.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.