FETÖ'nün Dershanesi Artık Farklı Amaca Hizmet Ediyor

FETÖ'nün Dershanesi Artık Farklı Amaca Hizmet Ediyor

KamuAjans.Com-Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) devredilen ve 15 Temmuz şehitlerinden Suat Akıncı'nın adı verilen bina, halk eğitim merkezi olarak hizmete açıldı.

Suat Akıncı Halk Eğitim Merkezinin açılış töreninde konuşan Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Türk milletinin tarih boyunca karşılaştığı hainlik ve düşmanlıklardan birinin de 15 Temmuz'da ortaya çıktığını söyledi. Türk milletinin, bu hain darbe girişimine gereken cevabı verdiğini ve kahramanlık destanları yazdığı dile getiren Özcan, şunları kaydetti:

"Bu kahramanlık destanlarından biri de ilçemizin bağrından çıkan 3 gencecik fidanımızdır. Bunlardan birisi Tepedoğan köyünden Yıldız Gürsoy, diğeri Tomarzahöyüğü köyünden Cengiz Polat, sonuncusu ise halk eğitim merkezine ismini verdiğimiz Burunkışla köyümüzden Suat Akıncı'dır. 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine vermiş olduğu büyük ders olarak bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatıralarımızdan silinmeyecektir."

Özcan, daha önce FETÖ'ye ait binanın MEB'e tahsis edildiğini ve halk eğitim merkezi olarak hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

İçerisinde 8 derslik, 2 idare odası, 1 memur odası, 1 atölye ve 1 kitaplık bulunan halk eğitim merkezinde, 873 açık lise, 63 açık ortaokul öğrencisinin eğitim göreceği, 210 kursiyere de 9 farklı alanda kurs hizmeti verileceği bildirildi.

Kaymakam Özcan ve törene katılanlar, açılışın ardından, merkezde eğitim gören kadın kursiyerlerin ürettiği ürünleri de inceledi.



Muhammed Nuri Erdoğan

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.