En Büyük Yatırımı Öğretmenlere Yaptık

En Büyük Yatırımı Öğretmenlere Yaptık

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kadıköy'deki TCDD Fenerbahçe Sosyal Tesisleri'nde okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin eğitimden daha öncelikli ve önemli bir konusu olmadığını söyledi.

Kamuajans.com - Eğitime, geçmiş dönemlere kıyasla çok daha fazla önem verdiklerini belirten Yılmaz, 2002'de merkezi hükümetin bütçesinden eğitime ayrılan payın 11 milyar lira olduğunu, bunun da bütçenin yüzde 10'una tekabül ettiğini dile getirdi.

Yılmaz, şimdi ise eğitime 122 milyar lira ayırdıklarını, bunun da bütçenin yüzde 20'sine denk geldiğini aktararak, öneminden dolayı en fazla kaynağı eğitime ayırdıklarını vurguladı.

"Gündem ne olursa olsun, önceliğimiz evlatlarımıza daha kaliteli bir eğitim vermek." diyen Yılmaz, kaliteli bir eğitim vermek için de belli kriterler olduğunu, bu kapsamda 270 binin üzerinde derslik yaptıklarını, Türkiye'de derslik başına düşen öğrenci sayısını da 36'dan 25'e düşürdüklerini kaydetti.

Yılmaz, eğitimin temel unsurunun öğretmen olduğunu ve en büyük yatırımı öğretmenlere yaptıklarını anlatarak, "Bizim dönemde, 560 binin üzerinde öğretmen aldık. Gördüğümüz her 3 öğretmenden 2'si bizim dönemimizde alındı. Niçin? Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının az olması, kaliteli eğitim vermek için aranan unsurlardan birisi de ondan." diye konuştu.

Özel okullara çok önem verdiklerini aktaran Yılmaz, özel okulların öğrenci sayısı 2002'lerde 200 bin civarındayken, şimdi bu sayının 1 milyon 200 binin üzerinde olduğunu söyledi.

Yılmaz, 21. yüzyılda bu ülkeyi daha zengin kılmayı hedeflediklerini belirterek, "Hedef koyduk; Türkiye'nin milli geliri 2 trilyon dolar olsun. Kişi başına düşen gelir, 25 bin dolar olsun. Şimdi ne kadar, 11 bin dolar. Geçen gün IMF'nin bir raporunu bana gönderdiler. Türkiye, şu anda milli gelir açısından 16. sırada, satın alma gücü paritesi bakımındansa 14. sırada ancak bu trendle giderse çok daha iyi noktalara gidecek. Fransa'nın da önüne geçecek 2050'de. Projeksiyon, Fransa'nın önüne geçeceğini söylüyor. Bazıları sorar, eğitimde dünyada kaçıncı sıradayız, diye? Bunu inanarak söylüyorum. Ekonomimiz kaçıncı sıradaysa siz, eğitimde de o sıradasınız." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.