Emekli Öğretmenler Geri Dönüyor

Emekli Öğretmenler Geri Dönüyor

Kamuajans.com - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'okuma yazma seferberliği'nin Giresun'da tanıtılmasından sonra emekli öğretmenler proje kapsamında derslere girecek.

Kamuajans.com - Toplantıyı Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları düzenledi. İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Halk Eğitim Müdürü Harun Karabörk ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları 'Okuma yazma bilmeyen kalmasın' hedefi ile başlatılan seferberliğe vatandaşların destek vereceklerine inandıklarını kaydeden Sarıfakıoğulları, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşler hanımefendi tarafından başlatılan okuma yazma kampanyasını tanıtmak amacıyla bir araya geldik. Yaklaşık ilimizde oku yazarlık oranı yüzde 94.4 burada ne yazık ki hanımefendiler aleyhine dezavantajlı durumda söz konusu yüzde 91.1 hanımefendilerin okuma yazma biliyor. Erkelerde ise bu oran yüzde 98.2 arzu ediyoruz ki okuma yazma bilmeyen insan kalmasın ve bu konuda ben okuma yazma öğrenmek istiyordum ama imkan bulamadım iyen tek bir kişi kalmasın" dedi.

Harun Sarıfakıoğulları, "Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığımızın da yine büyük destek ve katkıları oldu projemize. Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden projemiz yürüyecek. Şöyle ki hem aktif olarak görev yapan öğretmenlerimizden istifade edeceğiz, hem de emekli öğretmenlerimizden, emekli ilköğretim müfettişlerimizden, Türkçe ve Edebiyat bölümlerini bitirmiş olan arkadaşlarımızdan bu konuda yaralana bileceğiz" ifadelerini kullandı.

Sarıfakıoğulları, "Hem de ben şu köyde şu noktada 2 arkadaşımla beraber okuma yazma öğrenmek arzusundayım diyen herkese ulaşma imkanını da bizlere verebilecek. Bu konuda bütün paydaşlarımız ile bu konuyu tanıtmayı arzu ediyoruz. Gerek sizler basın olarak gerek köylerimizde, mahallerimizde muhtarlarımız, gerek camilerimizde imamlarımız, öğrencilerimiz, sosyal dayanışa vakfımız, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimiz aracılığı ile bütün hedef kitlemize ulaşmayı arzu ediyoruz. İnşallah bu kampanya çerçevesinde katılanlara armağanlarda vereceğiz, bu armağanlar ihtiyaçları gözönünde bulundurarak okuma yazma kampanyasına katılan hemşehrilerimize verilecek" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Kampanyayı duyar duymaz bizlere müracaat eden vatandaşlarımızda oldu. Belki geçmiş kampanya döneminde bu kadar aktif değildi ama şu anda BİMER üzerinden biz böyle bir okuma yazma kampanyası duyduk okuma yazma kursuna katılmak istiyoruz şeklinde müracaatlarda gerçekleşti. İlk etapta merkez ilçemizde 98 okumaz yazmaz vatandaşımızı kurslarını başlattık. Suratla inşallah genişleyeceğini umuyoruz. En geç 5 Mart'ta kurslarımız başlamış olacak birinci kademe okuma yazma kurslarımız 120 saat sürecek ve 15 Mayıs'a kadar bitmesini planlıyoruz" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.