Ekonomi Kaçıncı Sırada İse Eğitim De O Kadardır

Ekonomi Kaçıncı Sırada İse Eğitim De O Kadardır

Kamuajans.com - Halk oylaması çalışmaları kapsamında Talas ilçesi Mevlana Mahallesi'ndeki Selçuklu Evi önünde vatandaşlara hitap eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, genel olarak Türkiye'de eğitimin iyi bir durumda olduğunu söyledi.

Kamuajans.com - Türkiye'nin eğitimde dünyada kaçıncı sırada olduğunu görmek için ülkenin ekonomisine bakılması gerektiğini belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Ekonomi kaçıncı sırada ise eğitimde o kadardır. Eğitimde iyi olmadan ekonomide bir şey üretebilmek mümkün değil. En çok eğitime bizim dönemde önem verildi. Bir şeye önem verişiniz ona ayırdığınız bütçeyle eşdeğerdir. Türkiye'de en çok milli eğitime bütçe ayrılıyor. 2002 yılında merkezi hükümet bütçesinden milli eğitime ayrılan pay yüzde 10, şimdiki oranı ise yüzde 20'ye yakın. Savunma bizden sonra gelir, sağlık bizden sonra gelir. Eğitime önem veren her şeye önem vermiş demektir." diye konuştu.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.