Ek 40 Bin Atama Yapılmalıdır

Ek 40 Bin Atama Yapılmalıdır

Kamuajans.com - Ataması yapılmayan öğretmenler Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı makamında ziyaret etti. Öğretmen atama sayılarının artırılmasının gerektiğini söyleyen öğretmenler, ek 40 bin atama talebinde bulundu.

Kamuajans.com - Genel Başkan Talip Geylan da, Türkiye’de 63 bin 656 ücretli öğretmen çalıştırıldığını, ücretli öğretmen görevlendirmesinin ‘Öğretmen açığı var ama kadro olmadığı için öğretmenleri girdiği ders başına ücretle görevlendiriyorum’ anlamına geldiğini belirterek, “Türkiye’de en az ücretli öğretmen görevlendirmesi sayısı kadar atama yapılmalıdır. Dolayısıyla 20 bin atama öğretmen açığını gidermeyeceği ve beklentileri karşılamayacağı için ek 40 bin atama daha yapılmalıdır” dedi.

Ücretli öğretmen görevlendirmesinin yanı sıra ülkemizdeki öğretmen açığının bizzat Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklamasına göre 109 bin 238 olduğuna da dikkat çeken Geylan, “Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığının gerçek boyutlarını artık görmeli ve ivedilikle tedbir almalıdır. Her yıl eğitim fakültelerinden 40 bin öğretmenimiz mezun olmaktadır. Atama bekleyen öğretmenlerin sayısı bugün 400 binin üzerindedir. Bu gençlerimiz öğrencileri ile buluşacakları, bilgilerini aktaracakları günü beklemektedir. Üstelik  atama bekleyen öğretmenlerimiz arasında KPSS’de derece yapmış, bilgisi ile fark yaratan öğretmenlerimiz de bulunmaktadır.

Sosyal Bilimler Öğretmenliğinden mezun olan Merve Çavdar 4 yıldır atama bekliyordu. Genç yüreği işsizliğin ağır yükünü daha fazla kaldıramadı ve Nisan ayında intihar etti. Sadece Merve öğretmen değil, daha onlarca pırıl pırıl insan atanamadığı için bunalıma girerek yaşamına son vermiştir. Artık intihar haberlerinin son olmasını diliyoruz. Gencecik, enerjik öğretmenlerimize ne kadar kontenjan ayırırsak, bu ülkenin kalkınmasına da o denli yatırım yapmış oluruz. Bu yıl Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümetinin en az atama yaptığı yıldır. Dolayısıyla 24 Haziran genel seçimleri öncesinde bu eksiklik telafi edilerek,  ek 40 bin atama daha yapılacağının müjdesi verilmelidir.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.