Eğitimin Olmazsa Olmazı Öğretmendir

Eğitimin Olmazsa Olmazı Öğretmendir

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimin olmazsa olmazı öğretmendir. Bu binalar olmasa da öğretmen varsa eğitim yapılır. Öğretmene yapılan yatırım eğitime yapılmış gerçek bir yatırımdır" dedi.

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Kalkınma Bakanlığının internet sitesine girilirse çok net şekilde görülebilir. 5.8'in 5.1'i kamudan, 0,7'si de özel sektörden ancak Kalkınma Bakanlığının o hesabında dahi şu kalemler dahil değildir; Maliye Bakanlığı tarafından okul yapımı için tahsis edilen arsa bedelleri. Eğer Maliye Bakanlığı bu arsaları bize vermese de satsa, bir başka yere verse kaynak olur muydu? Olurdu. Onu bir başka yere, kaynağa değil de eğitime verirse eğitime destek olur mu? Olur" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, "Biz her alanda bizden öncekilerin kat kat fazlasını getirdik. Avrupa'nın önündeyiz. Okul öncesi eğitimde Avrupa'nın gerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Yılmaz, 904 bin öğretmene bütçenin çoğunun gittiğini söyleyerek, "Eğitim alanına yapılan harcamaların tamamı beşeri sermaye gücünü arttırarak, faydası süreklilik arz ettiğinden yatırım harcaması olarak kabul edilmektedir. Bina yapın, eğitim olmaz. İnternet getirin, eğitim olmaz. Akıllı tahtalarla donatın, eğitim olmaz. Eğitimin olmazsa olmazı öğretmendir. Bu binalar olmasa da öğretmen varsa eğitim yapılır. Öğretmene yapılan yatırım eğitime yapılmış gerçek bir yatırımdır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.