Eğitimin Kale’sinden Harika Çalışmalar

Eğitimin Kale’sinden Harika Çalışmalar

Kamuajans.Com – DENİZLİ- Kale İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü başarı dolu bir eğitim öğretim yılını geride bıraktı. Birçok başarılı proje ve etkinliklere imza atan Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, akademik anlamda da yükselen başarısıyla göz dolduruyor. Ekip çalışmasına önem veren İlçe Milli eğitim Müdürü Nurettin TIKIM ve ekibini başarılarından dolayı tebrik ederken yaptıkları çalışma ve projelere kısaca değinmek istiyorum.

*Kale Kitap Okuyor Zinciri

Toplumların tarih sahnesinden yok olmamasının yegâne yolunun bilim ve sanatın ışığında değerlerine bağlı, kendi tarihini neden sonuç ilişkisi kurarak analiz edebilen ve geçmişle gelecek arasında köprü kurabilen bireyleri yetiştirmekle mümkün olabileceği gerçeği açıktır. Değerlerine ve tarihine bağlı olarak bilim ve sanatta ilerlemenin ve daimi bir toplum haline gelmenin temelinde kendini yenileyebilme ve öğrenmede süreklilik yani okuma alışkanlığı kazanmada yatmaktadır.

Buradan hareketle toplumun arzu ettiği, değerlerine bağlı ve toplumun aynası olacak bireyleri yetiştirmede Kale ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü kitap okuma zinciri kurulmasının gerekli olduğunu düşünerek, bir komisyon oluşturmuş ve “KALE KİTAP OKUYOR ZİNCİRİ” projesini hayata geçirmişlerdir. Proje doğrultusunda komisyon tarafından belirlenen kitaplar öğrencilere ve velilere dağıtılmış ve aynı zamandı dağıtılan kitapların kişiler arasında alış verişi sağlanmıştır. Bu yolla hem ilçemizde okuma alışkanlığı kazandırılması hem de vatandaşlarımız arasında ekip çalışması ve dayanışma duygusunun arttırılması amaçlanmıştır. Kale Kitap Okuyor Zinciri yurt genelinde de büyük ilgi ile karşılanarak projeye farklı il ve ilçelerden destek ve katılımlar olmuştur.

Şubat 2018’de başlayan projeyi süresiz olarak sürdürmeyi planlayan Kale ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü şu ana kadar 3000 civarında kitap dağıtımı yaptılar. Proje doğrultusunda yazar buluşmaları da yapıldı. Yunus OZAN, İzzet YILDIRIM VE Hasan SARI davet edilen yazarlardandı.

*Değerler Eğitimi

Kuşkusuz günümüzde değerler eğitimi çok önemlidir. Değerlerin iyi anlaşılması, toplumun geleceğe güvenle bakması ve sosyal hastalıklardan uzak durması gereklidir. Kale ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü değerler eğitimine ayrı bir önem vererek, değerler eğitimi ile ilgili çalışmalar yapmış, yarışmalar düzenlenmiştir. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il düzeyinde Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP) kapsamında yapılan yarışmalarda ödüller alınmıştır.

*”Hayatımızdaki Enerji” Kale Bilim Şenliği

Kale ilçesinde gerçekleşen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında “Hayatımızdaki Enerji, Kale Bilim Şenliği” isimli proje Türkiye genelinde 120 proje arasından seçilerek TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Denizli’de kabul edilen ilk 4007 projesidir. Proje doğrultusunda toplam 76.252,38 tl hibe alınmıştır.

Kale ilçesinde 28-29-30 Mayıs 2018 tarihlerinde saat 10.00-16.00 saatleri arasında yapılan ve Denizli´nin tek Türkiye´nin ise sayılı projeleri arasında olan Kale Bilim Şenliği TÜBİTAK-4007 projesi yoğun katılımla gerçekleşti. "Hayatımızdaki Enerji" sloganıyla yapılan bilim şenliğinde il merkezi, çevre ilçeler, okullar, kurumlar ile halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

*Tübitak4006 Projeleri

Kale İlçesi Tübitak 4006 Projelerine tüm okullar başvuru yapmış ve tüm okulların başvurusu kabul edilmiştir. Okullarda Tübitak 4006 Projesi Bilim Fuarları düzenlemiştir. Her okul proje doğrultusunda 5000 TL destek alarak TÜBİTAK4006 Projelerinde kullanmışlardır. Toplamda 65000 Türk Lirası hibe alınmıştır. Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tübitak4006 Projelerinde yüzde yüz katılımla büyük bir başarı yakalamıştır.

BEYAZ BAYRAK VE BESLENME DOSTU OKUL

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, 03/08/2006 tarihinde, Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” imzalanmıştır. Süresi dolan “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” 03.08.2010 tarihinde ve 2015 tarihlerinde yeniden güncellenmiş ve 4 yıl süreyle uygulanmasına devam edilmektedir. Bu kapsamda Kale ilçesinde bulunan tüm okullar Beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır.

“Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkartılması hedeflenmektedir.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol ile ülkemizde başlatılmış ve 20.09.2013 tarihinde yenilenen protokol ile Beslenme Dostu Okul Programı güncellenmiş olup halen devam etmektedir.

Beslenme Dostu Okul Programı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve kamu okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamakta olup, Beyaz Bayrak Sertifikası bulunan okullar başvuruda bulunabilmektedir.

Bu kapsamda Kaledeki Okulların yüzde %80 i beslenme dostu okul seçilmiştir. Hedefleri ise gelecek yıl %100 oranına ulaşmaktır.

*Web Site Etkin Kullanımda Türkiye Birinciliği

Bakanlığımız tarafından 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı süresince yapılan değerlendirmeler sonucunda Kale Ethem Özsoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Web Sayfası Etkin Kullanım Oranlarında Türkiye Birincisi olmuştur. Okul 53834 okul/kurum Web sitesi arasında Türkiye 1.´si olmuştur. Ayrıca Kale Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye 12.si ve Kale Halk Eğitim Merkezi de Türkiye 41.si olmuşlardır. Geçen bu süreçte gerek Web Komisyon Ekipleri gerekse öğrenciler gece gündüz demeden yoğun bir şekilde bu başarıya katkı sunmuşlardır. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Nurettin TIKIM beyinde mezun olduğu okul olan KALE Ethem Özsoy Çok Programlı Anadolu Lisesinin en başta okul idarecilerini olmak üzere, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

*Yetişkin Eğitimi ve Okuma Yazma Kursları

Ben de Ortaokul Mezunu Olacağım Projesi ile 540 vatandaşımızı Açık Ortaokula kayıt yapılarak……kişi mezun olmuştur.Bu Proje ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Yenilikçi öğrenme bölge ödülü alınmıştır.Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendi tarafından canlı yayında başlatılan Okuryazarlık Seferberliği´ne, Kale ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü büyük önem vererek okul bünyelerinde okuma yazma kursları açmışlardır. Bu konuda önemli başarılar elde eden ilçe kursları başarıyla tamamlamıştır.

Birçok başarılı proje ve çalışmaya imza atan Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Verimli ders çalışma seminerleri, STEM kursu, Z kütüphaneler oluşturma, destekleme ve yetiştirme kursları, sportif faaliyetler, DYNED ve Eba kullanım oranlarında başarı, ERASMUS ve KA1 projeleri, mesleki eğitim tanıtım toplantıları gibi çalışmaları başarı ile gerçekleştirmiştir.

Anlaşılan o ki Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçeyi “ÊĞİTİMİN KALESİ” yapma konusunda kararlı. Katkı sunan tüm eğitim çalışanlarını tebrik eder başarılarının devamını dileriz. En derin saygı ve muhabbetlerimle…

Mustafa YILDIRIM 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.