Eğitimde Yaptığımız Çalışmalar Fırsat Eşitliği Oluşturuyor

Eğitimde Yaptığımız Çalışmalar Fırsat Eşitliği Oluşturuyor

Kamuajans.com - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bingöl'de 7 yılda 97 yeni okul binası, 910 derslik, 23 yeni pansiyon, 27 lojman, 3 öğretmen evi, 9 spor salonu ve 6 atölye kurmuşuz. 350 milyon Türk lirasını eğitime harcamışız." dedi.

Kamuajans.com - Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Öğretmenevi bahçesinde başarılı öğrenci ve ailelerine verilen iftar yemeğine katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, valiler kararnamesiyle Aydın'a atanan Vali Yavuz Selim Köşger'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Başarılı öğrenci ve aileleriyle bir arada olduklarını ifade eden Yılmaz, bütünlük sağlandığında başarının kendiliğinden geldiğini söyledi.

Son 15 yılda eğitime verdikleri yatırımlar ve önceliğin bu sağlanan başarıda önemli olduğuna inandığını belirten Yılmaz, "Eğitimde yaptığımız çalışmalar fırsat eşitliği oluşturuyor. Özellikle doğu ile batı arasındaki farklılıkların giderilmesi, burada gerek daha çok okul yapılması, öğretmen gönderilmesi, bedava kitabından taşımacılığa birçok unsurlarla eğitimin desteklenmesi, bütün bunlarla başarı seviyesi de zaman içerisinde artıyor." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de 2002 yılında okul öncesine giden çocukların oranını 3,9 olduğunu, bu yıl bu rakamın yüzde 55'e, ortaöğretimdeki çocuk oranının yüzde 24'ten, yüzde 74'lere yükseldiğini vurguladı.

Öğrenci sayısının 49 binden, 60 bine ulaştığına dikkati çeken Cevdet Yılmaz, "2002 yılında öğretmen sayımız sadece bin 766 iken şu anda 4 bini aşmış durumda. Dolayısıyla öğretmen başına öğrenci sayısı da oldukça düşmüş. Bu da eğitime kalite getiriyor. Son 15 yıl içerisinde okul sayımız 254'ten 374'e yükseldi. 15 yıl önce 5 pansiyonumuz varken, şimdi 23 pansiyonumuz var. Bunlar özellikle kız çocuklarımız için önemli. Kırsaldan gelip güvenli bir ortamda okuyamayınca, tamamen bırakabiliyordu ortaöğretimdeki kız çocuklarımız. Şu anda hiçbir sıkıntımız kalmadı. Bingöl'de 7 yılda 97 yeni okul binası, 910 derslik, 23 yeni pansiyon, 27 lojman, 3 öğretmen evi, 9 spor salonu ve 6 atölye kurmuşuz. 350 milyon Türk lirasını eğitime harcamışız. Helali hoş olsun. Ortadoğu'yu görüyorsunuz. İyi yetişmiş genç nüfusumuz sadece ekonomik bakımdan değil, çeşitli oynanan oyunlara karşı, fitne ve fesatlara karşı, toplumumuzu milletimizi parçalamaya karşı verebileceğimiz en güzel cevaptır." dedi.

Programa, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, öğrenci ve veliler katıldı. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.