Eğitimde Sorun Liyakatsız Yönetici

Eğitimde Sorun Liyakatsız Yönetici

Kamuajans.Com – Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, zaman zaman Cumhurbaşkanı'nında söylemini yaptığı eğitimde yakalanamayan başarının sebeplerini açıkladı.

Sn Cumhurbaşkanı zaman zaman vurgular, eğitimde istediğimiz başarıyı sağlayamadık, diye. Nedenini kimse sorgulamaz, aslında asıl yapılması gereken budur. En önemli problem liyakatsiz yönetici sıkıntısıdır. Bu konu ilk düğmedir ve ilk düğme yanlış iliklenmiştir.

Esasen, sadece eğitimde değil, tüm bakanlık ve kurumlar üç aşağı beş yukarı aynı durumdadır.Atalar, "Atalar at yiğide göre kişner." demiş, boşuna mı demiş?Yüce dinimiz, " İşi ehline veriniz." diye buyuruyor. Kimin umrunda? Varsa yoksa benim adamım, ille de benim adamım.

Bu marazlı yönetici atama sistemine göz yuman, tüm yaşananlara rağmen seyretmekten, din adına, hak hukuk adına ahkam kesenler asıl sorumlulardır.Bu kirlilikten nemalanan sendika görünümlü çeteler de elbette işin cılkını çıkarmak için vargüçleriyle gayret ediyor, bu ayrı bir dert. 

Birgün gelecek şuan bu marazlı yönetici atama sisteminden nemalananlar da ah vah edecektir. Meşhur sözdür, " Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar." Allah kimseyi bir başkasının alınterini çalanlardan eylemesin. Men dakka dukka.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.