Eğitimcilerin 147 Kabusu

Eğitimcilerin 147 Kabusu

Kamuajans.com - Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube yönetim kurulu üyeleri Murat Mengen başkanlığında Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı ile Karapürçek Kaymakamı Elifnur Yaman’a ve Karapürçek İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Doğramacı’ya ziyarette bulundu. Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen yaptığı açıklamada, Sakarya görev yapan eğitim çalışanlarının yarıdan fazlasının üyeleri olduğunu vurguladı.

Kamuajans.com - Arıfiye ve Karapurçek'ı ziyaret eden Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Murat Mengen, 'Okullarda disiplinin bozulma sebeplerinden biri haline gelen Alo 147 hattına yapılan her ihbarın, şikâyetin soruşturma konusu edilip öğretmeni yıldırma, cezalandırma aracı haline getirilmesinin onune geçilmelidir" dedi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Duzlu, ise 147'ye isteyen herkesin başvurabildiğini belirterek, "Başvurmayla ilgili kriter yok. Gerçekten istismara çok açık bir yer. Biz sendika olarak bunu tasvip etmiyoruz. Alo 147'nin ya kaldırılması ya da ıslahı gerekmektedir" dedi.

Mengen, “Okullarda disiplinin bozulma sebeplerinden biri haline gelen Alo 147 hattına yapılan her ihbarın, şikâyetin soruşturma konusu edilip öğretmeni yıldırma, cezalandırma aracı haline getirilmesinin önüne geçilmelidir” dedi. Eğitimin bir bütün olduğunu dile getiren Mengen, “Eğitim yöneticisi, öğretmeni, şefi, memuru, hizmetlisi, müfredatı, öğrencisi, velisi, sınav sistemiyle bir bütündür. Herkesi ve geleceğimizi yakından ilgilendiren eğitim gibi bir alana ilişkin çalışmalar yapılırken, bu bütünlük göz önünde bulundurulmalıdır. Farklı kesimlerin eleştirileri, paydaşların görüş ve önerileri dikkate alınmalıdır” dedi.

Görüş alınmadan uygulanan sistemlerin beklenen faydayı sağlamayacağını dile getiren Başkan Mengen, “Aksi takdirde hiçbir sistem ve uygulama beklenen faydayı vermez, kalıcı olmaz. İstişareye yaslanmayan adımlar atmak, eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan uzak uygulamalarda ısrar etmek, gerilime, huzursuzluğa, strese davetiye çıkarmak, moral ve motivasyonu bozmaktır. Eğitim çalışanlarını tedirgin eden uygulamalar, öğretmeni değerli kılmayan yaklaşımlar başarı getirmez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.