Eğitim-Öğretim Faaliyetleri Yazısı

Eğitim-Öğretim Faaliyetleri Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlık tarafından Eğitim-Öğretim Faaliyetleri konulu 90849597-770-E.600616 sayılı 16 Ocak 2017 tarihli resmi yazı yayımlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Müsteşarlık

Sayı: 90849597-770-E.600616

Konu: Eğitim-Öğretim Faaliyetleri

16.01.2017

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi: Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 19.08.2016 tarih ve 8902788 sayılı yazısı

Türk Milli Eğitim Temel Kanununun 56. maddesi, ülkemizdeki eğitim öğretim hizmetlerinin sorumluluğunu, ''Eğitim öğretim hizmetinin bu kanun hükümlerine göre Devlet adına yürütülmesinden, gözetim ve denetiminden Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur.'' şeklinde ifade etmektedir. Bununla birlikte aynı kanunun 57. maddesinde ''Askeri maksatlarla açılacak okullar hariç, bu kanun hükümlerine aykırı hiç bir eğitim faaliyetinde bulunulamaz.'' ifadesi yer bulmaktadır. İlgili kanun maddeleri ile amaç ve sınırlılıkları belirlenen eğitim öğretim faaliyetleri Bakanlığımızın onayı, bilgisi ve denetimi olmaksızın gerçekleştirilemez.

Bakanlığımız, geçici koruma altındaki mültecilerin eğitim hizmetlerine erişebilmesi noktasında, Milletlerarası anlaşmalar, uluslararası kuruluşlar ve STK'lar ile geliştirdiği işbirlikleri çerçevesinde faaliyetler yürütebilmektedir. Bununla birlikte ülkemizde geçici koruma altında bulunan başta Suriyeli ve Iraklı mülteciler olmak üzere yabancı uyruklu kimseler için STK, Uluslararası kuruluş vb. adı altında Bakanlığımızın izni, bilgisi ve denetimi dışında eğitim faaliyetleri yürütüldüğü duyumu edinilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen ilgi (a)'da belirtildiği şekliyle gerekli uyarılar yapılmış ve özellikle yabancı uyruklu misafirlerimizin eğitim hizmetine erişmelerinde tek yetkili kurumun Milli Eğitim Bakanlığı olduğu, Bakanlığımızın izni, bilgisi ve denetimi dışında gerçekleşen hiçbir eğitim faaliyetinin tarafı olmadığı belirtilmiştir.

Bu kapsamda ilimiz sınırları dahilinde gerek STK ve gerekse uluslararası kuruluş adı altında Bakanlığımızın izni, bilgisi ve denetimi olmaksızın yürütülen ya da yürütülmesi planlanan eğitim faaliyetlerinin, mağduriyetlere mahal verilmeksizin 2016/2017 eğitim öğretim sonuna kadar kademeli olarak sonlandırılması ve izinsiz faaliyetlere onay verilmemesi, bu şekilde faaliyet gösteren organizasyonlar hakkında Bakanlığımızın ilgili birimleri olan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerimizin bilgilendirilmesi ve bundan sonra yürütülecek her türlü eğitim faaliyeti için Bakanlığımız onayının aranması hususunda gereğini rica ederim.

İsmet YILMAZ

Bakan

DAĞITIM:

Gereği:

81 İl Valiliğine

Bilgi:

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.