Eğitim Çalışanlarının Sorunları

Eğitim Çalışanlarının Sorunları

Bilindiği üzere, Türk Eğitim Sen'in açtığı dava sonucunda Danıştay 8. Dairesi Öğrenci Andı’nın okutulmasını engelleyen mevzuat düzenlemesini iptal etti. Bu kararla birlikte, son birkaç gündür yoğun tartışmalar kamuoyu gündemini işgal etmekte. Özellikle bir memur sendikasının, etnik bölücü terör örgütünden dahi daha önce ve daha hararetle Öğrenci Andı’na ve kararı veren Danıştay 8. Dairesi’ne karşı marjinal çıkışı, hem kamuoyunda hem de eğitim çalışanlarında büyük infial uyandırdı. Bunun yanı sıra bazı ikti

Öte yandan tüm bu gelişmeler yaşanırken Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ise çok açıklıkla Öğrenci Andı konusunda Danıştay’ın kararını olumlu bulduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın vakit geçirmeden mahkeme kararı doğrultusunda adım atması gerektiğini dile getirmesi ise Türkiye kamuoyunda ve eğitim camiasında büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Bu nedenle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ziyaretinde bulunduğunu ifade eden Genel Başkan Talip Geylan “Sayın Devlet Bahçeli’nin Öğrenci Andı konusundaki yaklaşımı ve değerlendirmeleri milletimizin kahır ekseriyetinin hislerine tercüman olmuştur. Bununla birlikte ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın hamurunu yoğuran eğitim çalışanları da Sayın Bahçeli’nin açıklamalarından büyük memnuniyet duymuş ve bu yaklaşımdan güç almışlardır. Bu itibarla kendisini ziyaret ederek vatandaşlarımız ve eğitim çalışanları adına teşekkürlerimi arz ettim.

Ayrıca bilindiği üzere yarın MEB tarafından hazırlanan 2023 Türk Milli Eğitim Sistemi Vizyon Belgesi kamuoyu ile paylaşılacak. Biz sendika olarak buna eğitim sistemimize dair kapsamlı bir rapor hazırlamış ve Sayın Bakana arz etmiştik. Bu raporumuzun bir nüshasını da Sayın Devlet Bahçeli’ye sunarak eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorun ve beklentilerinin karşılanması adına kendilerinden destek beklediğimizi ifade ettik.

Yine ayrıca üniversitelerimizde görev yapan akademik ve idari çalışanların talepleri ve yaşadıkları problemlere dair hazırladığımız ve geçtiğimiz ay içerisinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile paylaştığımız dosyamızı da MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye teslim ederek, alaka ve katkılarını talep ettik.

Sayın Devlet Bahçeli’nin eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarına karşı yakın alaka ve hassasiyetinden ötürü duyduğumuz memnuniyeti belirterek, başta MHP olmak üzere tüm siyasi partilerimizin çalışanların beklentileri doğrultusunda gerekli adımları atmalarını beklediğimizi bu vesileyle ifade ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.