Eğitim Çalışanlarına İtibar Edilmelidir

Eğitim Çalışanlarına İtibar Edilmelidir

Kamuajans.com - Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, Gölbaşı İlçe Temsilciliğinde gerçekleştirilen Vefa Programında, eğitim çalışanlarının çalışma şartları ve uygulamalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuajans.com - Eğitim Bir Sen Gölbaşı İlçe Temsilciliğinin organize ettiği ve eski ilçe temsilcilerinin katıldığı toplantıda teşkilatın büyümesinde emek sarf eden temsilcilere teşekkür eden Deniz “eğitim mevzuatı, personeli ilgilendiren düzenleme ve uygulamalar, çalışmalar ve alınacak kararlar, iş birliği ve iyi yönetişim ilkeleri çerçevesinde paydaşlarla birlikte gerçekleştirilmeli” dedi.  Ali Deniz, “Yetkililer eleştiriye açık olmalı, yapıcı eleştiriler, görüş ve öneriler kararlara yansıtılmalıdır. İstişareye açık bir yaklaşım, sürdürülebilir politika ve uygulamalarla birlikte demokratik toplumlara özgü birlikteliği de beraberinde getirecektir” şeklinde konuştu.

“Eğitim çalışanlarının itibar görmesi, evvela bağlı olduğu Millî Eğitim Bakanlığı’nın ona itibar etmesiyle mümkündür” diyen Deniz, “yarınlarımızın teminatı ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın içinde yaşadığı toplumun değerlerini benimsemiş, insani yönü gelişmiş, millî ve manevi değerleri içselleştirmiş bir şekilde yetişmesi için, başta yetkililer olmak üzere, herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Türkiye’de ileri demokrasinin ikame edilmesi ve hak ve özgürlük mücadelesi alanında Eğitim Bir Sen olarak bütün süreçlerde sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Ali Deniz, eski Türkiye’den kalma bazı tortuların varlığını sürdürmesinin, kamu yönetiminde birçok sıkıntıya; hukukun, yetkiyi kullananların elinde tarumar olmasına, kamu yönetiminin bürokratik labirentlerde sıkışıp kalmasına, maddi ve manevi bedellerin ödenmesine yol açtığını kaydetti. Ali Deniz sözlerini  “Devletin görev yapılan makama tanıdığı yetkiler, kişisel güçlere dönüştürüldüğünde, ilkeler üzerinden değil, kişisel ilişkiler üzerinden tasarruflara neden olmaktadır “ şeklinde tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.