Eğitim Bir Sen Performans Değerlendirme Sistemine Karşı İmza Kampanyası Başlatıyor

Eğitim Bir Sen Performans Değerlendirme Sistemine Karşı İmza Kampanyası Başlatıyor

KamuAjans.Com - Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi eğitim camiasının tepkisini çeken Milli Eğitim Bakanlığının pilot illerde uygulanan ve tüm illerde uygulamakta ısrar ettiği performans değerlendirme sistemi taslağının geri çekilmesi için imza toplayacak.

Bilindiği üzere Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi performans değerlendirmesinin istenilen sonuçları vermeyeceğini bununla beraber öğretmenin itibarının zedeleneceğini öne sürerek taslağı geçtiğimiz günlerde Valilik Binası önünde sloganlar ve pankartlarla protesto ederek geri çekilmesini istemişti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, 2 Nisan ve 1 Mayıs arasında taslağın geri çekilmesi ve söz konusu taslağa tepkileri dile getirmek için imza toplayacaklarını söyleyerek "Eğitim çalışanlarının sorunları çözüme kavuşturulmadan eğitimin sorunlarını çözmenin, eğitimin sorunları göz ardı edildikçe ülkenin temel sorunlarına çözüm bulmanın imkanı yoktur" dedi.

“Sorun çözmeyen uygulamalarla, mevcut sorunlara yenilerini ekleyecek girişimlerle zamanımızı heba etme lüksümüz yoktur" ifadelerini kullanan Deniz, "zamanımızı, imkânlarımızı ve enerjimizi ülkemizin, milletimizin, kamu görevlilerinin faydasına olacak projelere, politikalara, uygulamalara hasretmek, kök sorunlarımızın çözümüne harcamak; birlik ve beraberliğimiz, geleceğe güvenli adımlarla yürüyebilmemiz için gereklidir. Eğitim politikalarına yön verenler bu anlamda bakış açılarını değiştirmek zorundadır” şeklinde konuştu.

Başörtüsü yasağına karşı 28 Şubat sürecinde 12 Milyon 300 bin imza ile kamusal alan yalanını tarihin çöp sepetine attıklarını hatırlatan Deniz " bir garabet örneği olan performans değerlendirme sistemine karşı sesimizi yükselterek yeni bir tarih yazmamız isteniyorsa, yazarız" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.