Eğitim Açısından Atom ve Aile İlişkisi

Eğitim Açısından Atom ve Aile İlişkisi

Bir atomun çekirdeği nötron ve protondan oluşmakta olup bunların etrafında ise elektronlar vardır. Elektronlar çekirdeği oluşturan nötron ve protonun etrafında pervane gibi dönerler.

Günümüz anne babalar ve çocuklar ile atom arasında bir ilişki kurarsak anne ve baba atomun çekirdeğinde bulunan nötron ve protondur. Bu atomun çekirdeğinde bulunan nötron ve proton yani anne ve baba etrafında pervane gibi dönen ise elektronlar yani çocuklar vardır.

Yukarıda bahsettiğimiz atom çekirdeği ile günümüz aile yapısını ilişkilendirilerek bir örneklem yapılmıştır. Günümüzde ailelere baktığımızda çocuk çekirdeğe oturmuş yani nötron-proton olmuş anne baba elektron olmuş çocuğun etrafında pervane gibi dönmekte olduğu görülmektedir. Ayrıca aileler çocukların her dediğini yapmakta, çocuklarının her dediğini doğru görmekte ve aileler tarafından çocuğun araştırarak bulması gereken bir çalışma vb. işler hazır olarak kendisine sunulmaktadır. Yani öğrenmeyi çok öğrenememektedir. Burada bir tabiat bozukluğu görülmektedir. Tabiatı bozarsanız bozulursunuz bunu asla unutmayalım.

Eğitimci olarak ve yukarıda verdiğimiz örnekleme dayanarak okullarda yaşadığımız en büyük sorunlardan biriside velilerin birçoğunun da çocuğunun etrafında pervane olmasıdır. Veli çocuğu ne diyorsa doğru söylediğine inanmakta eğitimcinin söylediğini umursamamaktadır. Velilerin bazıları her zaman çocuklarını haklı görerek eğitimcileri hiç dinlemeyerek birde üstüne şikâyetlerde bulunarak eğitimcinin bütün şevkini kırmaktadır. Milli Eğitim Bakanımızın dediği gibi herkes bırakın işini yapsın. Anne babalar rolüyle ilgili olarak eğitime katılsınlar, çocuğunun arkadaşı,  çocuğunun koçu ve çocuğunun öğretmeni de olmasınlar. Bırakın öğretmen öğretmenliğini yapsın ve okul yönetimi kendi işiyle uğraşsın. Kimse kimsenin işine karışmasın diye çok güzel bir duruma değinmiştir.

Okullarda velilerden bazıları her konuya müdahil olmak istemektedirler. Bazı velilerin eğitimcilerin işlerine karışmak istedikleri, eğitimle alakalı olmayan isteklerinin yerine getirilmemesi sonucunda gereksiz şikâyetlerde bulundukları görülmektedir. Bunun neticesinde eğitimciler olumsuz olarak etkilenmektedir.

Velilerimizden yukarıdaki atom çekirdeği ile alakalı verdiğimiz örneklemdeki gibi merkezde anne ve baba olarak kendirinin bulunması, çocuklarının da onların etrafında olmasını istiyoruz. Anne-babaların çocuklarını merkeze alarak onların etrafında kendilerinin kesinlikle olmamaları ve bu konuda ailelerin çok dikkatli olmaları konusunda eğitimciler olarak istirham ediyoruz. Öğrenmeyi öğrenmiş bir nesil yetişmesi temennisiyle 

01/12/2019

Mümin ÜNLÜKAÇAR

Eğitim Yöneticisi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.