EBS'den Kılık-Kıyafet Kararı

EBS'den Kılık-Kıyafet Kararı

Kamuajans.com - Darbe kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğine uymama kararımız devam ediyor. Eğitim-Bir-Sen tarafından kılık-kıyafet konusunda yapılan açıklama şöyle:

Kamuajans.com - Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu, 15 Mart 2013 tarihinde hayata geçirdiğimiz sivil itaatsizliğin bütün hedeflerini gerçekleştirmek üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’in 5. maddesinde hâlâ hükmünü sürdüren sınırlama ve yasaklara son verilmesi yönünde düzenleme yapılmasını sağlamak için 14 Eylül 2017 tarihinden itibaren kamu görevlilerinin, kamu hizmetlerini söz konusu yönetmelikteki sınırlama ve yasaklara uymaksızın, toplumun değerlerine, genel kabul görmüş kılık-kıyafet şekillerine uygun olmak şartıyla belirleyecekleri kılık-kıyafetle yerine getirmelerine karar vermiştir. 

Darbe kalıntısı, demokrasiye ve insan haklarına aykırı, insanların kişisel özgürlüklerine boyunduruk takan kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması için başlattığımız sivil itaatsizlik eylemi, talebimiz karşılanıncaya kadar devam edecektir. 

Kılık-kıyafet özgürlüğünün darbe kalıntısı yönetmeliğin boyunduruğundan kurtarılması konusunda Millî Eğitim Bakanlığı’na da önemli bir görev düşmektedir. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar, mesai saatleri içinde ve resmi görevlerinin ifasında, mevcut yönetmelik hükümlerine bağlı kalmaksızın, milletimizin değerlerine aykırı olmamak kaydıyla kılık-kıyafetlerini serbestçe seçebilmelidir. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.