EBS'den Öğretmen ve Yöneticilere Ek Ders Haksızlığı Açıklaması

EBS'den Öğretmen ve Yöneticilere Ek Ders Haksızlığı Açıklaması

Kamuajans.com - Eğitim-Bir-Sen 35. Başkanlar Kurulu toplantısında eğitim camiasının önemli konuları ele alındı ve görüşüldü. Başkanlar kurulunun bitiminde de sonuç bildirgesi yayınlandı ve eğitim camiasını ilgilendiren önemli konularda önemli kararlara imza atıldı. Eğitim camiasının kanayan yaralarından biri olan ek ders ücreti konusunda da tavsiye kararı alındı.

Kamuajans.com - Ek ders ücretleri ile ilgili 2006 yılında gerçekleştirilen değişikliğin ardından birçok ek ders konusunda belirsizlikler ve dengesizlikler yaşandığı şikayetleri eğitim camiası gündemine gelmişti. Bu duruma doğal olarak kayıtsız kalamayan ve toplu sözleşmede de masanın belirleyici tarafında bulunan Memur Sen'in eğitim kolu olan Eğitim-Bir-Sen konuyu Antalya'da gündemine aldı.

   Ücret ve ek ders dengesizliğinin yeniden düzenlenmesini ve mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini isteyen tavsiye kararında ayrıca yöneticilerle ilgili ek ders haksızlıklarının da önüne geçilmesi gerekliliği vurgulandı. 

Başkanlar Kurulunun Sonuç bildirgesine bu durum şu cümlelerle yansıdı;


" Köklü değişikliğe uğradığı 2006 yılından beri uygulanan ve bazı adaletsizlikleri beraberinde getiren ek ders esaslarında ücret dengesizliğine ve mağduriyete neden olan hükümler değiştirilmelidir. Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ve izahı mümkün olmayan ek ders ücreti farklılıkları sorunu ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır. Son düzenlemelerden sonra eğitim kurumu yöneticileri aleyhine bozulan ek ders kaynaklı ücret dengesizliği giderilmeli; çalışma barışının ve kurum içi dengenin yeniden sağlanması amacıyla yöneticilere ilave ek ders ücreti ödenmelidir."

Bu yazının tüm hakları kamuajans.com'a aittir. "www.kamuajans.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.