EAfA Sistemine Kayıt Olunması

EAfA Sistemine Kayıt Olunması

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlık tarafından EAfA Sistemine Kayıt Olunması konulu 56822750-740-E.1054545 sayılı 25 Ocak 2017 tarihli resmi yazı yayımlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Müsteşarlık

Sayı: 56822750-740-E.1054545

Konu: EAfA Sistemine Kayıt Olunması

25.01.2017

DAĞITIM YERLERİNE

Milli Eğitim Bakanlığı'nın üyesi olduğu EAfA European Alliances for Apprenticeship (Avrupa Çıraklık-Stajyerlik İşbirliği) 

- Avrupa Birliğindeki işletmelerin işyerinde halen çalışmakta olan işçilerinin eğitilerek daha kalifiyeli işlerde çalıştırılmasını

- Yeni istihdam edilecek kişilerin stajlarını işletmelerde yaparak işveren tarafından tanınması ve staj süresinde uyum eğitiminin verilerek işletmedeki üretime işe alındığı günden itibaren dahil olabilmesinin sağlanmasını,

- Çalışanların aynı sektörde faaliyet gösteren diğer ülkelerdeki işletmelere staja gönderilmesini,

- Lise ve üniversite düzeyince öğrencilere staj imkanı sağlanması ve nitelikli stajyer bulunmasını

- Bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamaktadır.

http://ee.europa.eu/social/main.jsp?catld_1148&langld_en linkinde üyeliğin yararları ve birlik hakkında detaylı bilgiler ile diğer üklelerden üye kuruluşların ismi ve haberleşme bilgisi bulunmaktadır. Türkiye'den TİSK, ADECCO, NESTLE ve ERCİYES Teknopark EAfA üyesidir. EAfA üyesi işletmelere öğretmen, öğrenci ve temasta bulunduğunuz işletmelerin yönetici ve çalışanları stajlarını yapmak için başvurabilirler. AB'de staj kelimesi ile tüm sektörlerde işbaşında, üretim ve hizmet hattında alınan eğitim kastedilmektedir. EAfA'ya üye olmaları için işbu yazımızı ve ekteki formu işletmelere, okul müdürlüklerimiz kanalıyla veya doğrudan gönderilirsiniz. İşletmeler EAfA'ya ekteki sade ve basit formu doldurup [email protected] adresine göndererek üye olabilmektedir. Üyeliğin hiçbir maddi yükümlülüğü ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Konuyla ilgili ek bilgi gerektiğinde [email protected] adresine mesaj gönderiniz. Bilgilerinizi arz/rica ederim. 

Doç. Dr. Mustafa Hilmi ÇOLAKOĞLU

MEB Müsteşar Yardımcısı

Ek: EAfA Üyeliği Başvuru Formu

Dağıtım:

- Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü

- İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

- Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

- Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

- Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

- B Planı 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.