E-Müfredat Modülü Öğretmenler İle Zümre Başkanının Yapması Gerekenler

E-Müfredat Modülü Öğretmenler İle Zümre Başkanının Yapması Gerekenler

Kamuajans.Com – 2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi için e-müfredat modülü aktüel hale getirildi. MEB e-müfredat modülü üzerinden Zümre Başkanı, Zümre Öğretmenleri için yapılması gerekenler açıklandı.

Arşiv

E-Müfredat modülü öğretmenler ile zümre başkanının yapması gerekenler

2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi için e-müfredat modülü aktüel hale getirildi. MEB e-müfredat modülü üzerinden Zümre Başkanı, Zümre Öğretmenleri için yapılması gerekenler açıklandı.

E-MÜFREDAT MODÜLÜ YAPILMASI GEREKENLER

Öğretmenler İçin olarak E- Müfredat Bilgilendirme yazısını ve detaylarını sizlerle paylaşacağız. Ancak tekrar belirtelim modüle giriş yapmak şu anda çok zor çünkü sayfa açılmıyor. Sistemden kaynaklı sıkıntılar bulunmaktadır. Bu işlemlerin okullar açılıncaya kadar yetişmesi de çok zor.

Zümre Toplantıları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi 25.08.2017 tarihinde yayınlanmıştı. Bu yönerge kapsamında Zümreler ve Zümre Kurulları ile yapılması gereken toplantılar ayrıntılı olarak yer alırken zümre toplantıları için;

· Eğitim kurumunda aynı sınıfı okutan veya alanı aynı olan öğretmenlerden oluşur.

· Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı, müdür veya müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısı ile yapılır.

· 2 yıl geçerli olacak şekilde başkan ve yedek başkan seçilir.

· Zümre toplantıları; ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda yapılır. Ders yılı sonunda yapılan toplantıda eğitim ve öğretim yılı boyunca alınan kararların sonuçları değerlendirilir.

· Zümre toplantıları ders saatleri dışında yapılır.

· Toplantı tarihi, yeri ve gündem maddeleri 5 gün önceden duyurulmalıdır.

· Kararlar oy çokluğuyla alınır. Eşitlik halinde zümre başkanının katıldığı görüş kabul edilir.

bilgileri yer almaktadır. Her zaman yapılan bu zümre işlemleri artık e-müfredat modülüüzerinden yapılacak.

E-MÜFREDAT VE ZÜMRE BAŞKANI İŞLEMLERİ

Zümre Başkanının E-Müfredat Modülü Üzerinden Yapması Gerekenler:

· e-mufredat.meb.gov.tr sistemine kişisel bilgiler ile MEBBİS girişi yapılmalıdır. Giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki işlem sırası takip edilecek.

· Yıllık Plan,

· Eğitim Kurumu işlemleri

· Kurul Tanımlama  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.