DYK Düzenleyen Okullar Tam Gün Tam Yıl Eğitim Kapsamına Alınacak Mı?

DYK Düzenleyen Okullar Tam Gün Tam Yıl Eğitim Kapsamına Alınacak Mı?

Kamuajans.com – Tam gün tam yıl eğitim konulu ilgi (c) yazınız incelenmiştir. Konuyla ilgili olarak; ilgi (a) Yönetmeliğin 155.maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında;

"(1) Okul müdürlüğünce, çevrenin eğitim ihtiyacı fiziki kapasite, öğrenci-kursiyer potansiyeli, çevre şartlan, öğretmen durumu araç-gereç ve donatım girdileriyle bu kapsamda yapılacak faaliyetin içeriği gibi hususlar dikkate alınarak, okulun tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınmasu isteği ders kesiminden eylül avının son iş gününe kadar milli eğitim müdürlüğüne bildirilir.

(2) Oku! müdürlüğünce lıazıttamm etkinlik planının uygun bulunması hâlinde il milli eğitim müdürlüğünün teklifi üzerine valilik oluruyla tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınma kararı verilir denilmektedir.

Ortaöğretim kurumlarının tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınması konusunun yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde Valiliğinizce değerlendirilmesi gerekmektedir.

Ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları, koordinesi Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünde bulunan ilgi (b) Yönerge kapsamında ve Bakanlıkça yapılan açıklamalar doğrultusunda açılmakta ve yürütülmekledir.

Bu çerçevede yapılan değerlendirmeye göre, destekleme ve yetiştirme kursları tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamında bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.