Dünyada İhtiyaç Olacak Öğretmen Sayısı Ne Kadar?

Dünyada İhtiyaç Olacak Öğretmen Sayısı Ne Kadar?

Kamuajans.com - UNESCO'nun tavsiyesiyle 50 yıldır kutlanan Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla UNESCO İstatistik Enstitüsünün (UIS) hazırladığı rapor yayımlandı.

Kamuajans.com - Kaliteli eğitim için ülkelerin ilk ve orta öğretimde 2030 yılına kadar yaklaşık 69 milyon yeni öğretmen istihdam etmeleri gerektiği belirtilen rapora göre, ilk öğretimde 24,4 milyon, orta öğretimde ise 44,4 milyon yeni öğretmene ihtiyaç olacak.

Öğretmen ihtiyacının özellikle Sahraaltı Afrika ülkelerinde yoğunlaştığına işaret edilen raporda, bölgede eğitimin herkese ulaşabilmesi için 14 yıl içinde yaklaşık 17 milyon yeni öğretmene gereksinim duyulduğu kaydedildi.


- Güney Asya ülkelerine 15 milyon öğretmen lazım

UIS'nin raporunda öğretmen açığının yaşandığı en yoğun ikinci bölge olan Güney Asya ülkelerinde ise 2030'a kadar 15 milyon yeni öğretmenin işbaşı yapması gerektiği bildirildi.

Rapora göre bölge ülkelerinde orta öğretimdeki gençlerin sadece yüzde 65'inin bir eğitim kurumuna gittiği ve 29 öğrenciye 1 öğretmen düştüğü belirtildi.


- Dünya ortalaması 18 öğrenciye 1 öğretmen

Raporda konuya ilişkin dünya ortalamasının da 18 öğrenciye bir öğretmen şeklinde olduğu ifade edildi.

Suriye ve Irak'taki savaşın ülkelerdeki eğitim sistemine büyük darbe vurduğunun vurgulandığı raporda, savaştan kaçan çocuk ve genç sığınmacıların kesintiye uğrayan eğitimlerine devam etmek için yeterli imkanlara ve yeni öğretmenlere ihtiyaçları olduğu kaydedildi.

Raporda ayrıca dünyada halen ilk ve orta öğretimdeki 263 milyon gencin eğitim imkanından yoksun kaldığı bilgisine yer verildi.

Onur Usta 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.