Diplomaya Yönelik Alan Değişikliği Ne Zaman Çözülecek ?

Diplomaya Yönelik Alan Değişikliği Ne Zaman Çözülecek ?

KamuAjans.Com-Eğitimde önemli yeri olan diplomaya dayalı alan değişikliği öğretmenlerinin sorunu çözülmeyi bekliyor.Kendi branşları dışında eğitim veren öğretmenlerin topluluğundan oluşan eğitimciler 2 yıldır branşına atanmak istiyor.

Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler haklı taleplerini birçok platformda 2 yıldır dile getirmektedirler.Kendi branşlarında eğitim vermelerinin hem eğitim sisteminin hemde kendileri adına daha sağlıklı süreç ilerleyeceğini belirtiyorlar.

Kendi branşlarında çalıştırılmalarının yasal gereklilik olduğunuda belirten öğretmenler MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 60. maddesinin gereğinin yerine getirilmesi gerektiği kanatinde birleşiyorlar.

İşte o Yönetmelik

“MADDE 60 – (1) Bakanlıkça uygun görülmesi hâlinde; öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atanmaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda yükseköğretimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve yükseköğrenimlerinin atanacakları alana uygun olması kaydıyla, Bakanlığın kararına göre mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilir.”

Yıllardır rutin olarak yapılan alan değişikliği, 2013 yılından bu yana yapılmamıştır. Yönetmelikte yer almasına rağmen sendikaların ve öğretmenlerin bu konudaki talepleri dikkate alınmamıştır. Bu noktada mağduriyet yaşayan, alanında verimli ve yeterli olmadığını düşünen öğretmenlere diplomaları çerçevesinde alan değişikliği hakkı verilmesi hususunda sizden yardım talep ediyor, şimdiden teşekkür ediyorum.

Her ne kadar öğretmenler diplomaya dayalı alan değişikliği beklesede Resmi Gazete'de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığın yıl sonuna kadar planlarında diplomaya dayalı alan değişikliğine dair gelişme olmaması alan değişikliği umutlarını gelecek yıla aksamış görünüyor.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.