Diplomaya Bağlı Alan Değişikliğine Destek Geldi

Diplomaya Bağlı Alan Değişikliğine Destek Geldi

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı bir türlü diplomaya bağlı alan değişikliği konusunda açıklama yapmamakta ve bu durum mezuniyet alanı dışında çalışan öğretmenler açısından memnuniyetsizlik yaratmaktadır.

 Mezuniyet alanı dışında çalışan öğretmenler verimlilik ve konsantrasyon açısından sorunlar yaşamaktadır. Bu da doğal olarak verimli bir eğitim kalitesi hedefi olan MEB açısından sorun teşkil etmektedir. 

 Özellikle de temel eğitimde görev alan öğretmenlerin bir çoğu mezuniyet alanında görev yapmamaktadır. 

Öğretmenlerin daha verimli olacakları alana atanma taleplerinin yerine getirilmesi, hem pedagojik gereklilik, hem de yasal açıdan uygun olacağını düşünmekteyiz.

Konu ile ilgili olarak Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK'da sosyal medya hesabı üzerinden diplomaya bağlı alan değişikliği isteyen ve bekleyen öğretmenlere destek çıktı.

KONCUK Twitter üzerinden yaptığı açıklamada;

"Diplomaya bağlı alan değişikliğinden neden kaçınılmaktadır? Yönetmelikte olan bu hak MEB tarafından bir türlü uygulanamamaktadır. Halbuki, diplomaya bağlı alan değişikliği herbranşta çok fazla olmamak üzere her yıl yapılmış olsa, bu talep zaman içinde ortadan kalkardı. MEB yönetmelikte de olan, alan değişikliği talebine ne zamana kadar kulak tıkayacaktır.? MEB'in bu tavrı pedagojik değildir." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.