Destek Eğitim Odasındaki Görevin Yöneticilerin Aylık Karşılığı Ders Saatlerinden Sayılma Durumu

Destek Eğitim Odasındaki Görevin Yöneticilerin Aylık Karşılığı Ders Saatlerinden Sayılma Durumu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 10096465-160-E.207818 sayılı Tereddüt Edilen Hususlar konulu 7 Ocak 2016 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Daire Başkanı Ertan Göv imzalı resmi yazıda ''Özel eğitim ihtiyacı öğrencilere yönelik okullarda açılan destek eğitim odalarındaki uygulamalara ilişkin tereddüte düşüldüğünü belirten 22 Aralık 2015 tarihli ve 48886772-160-E.13194667 sayılı yazı Genel Müdürlüğümüzce incelenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticilerin okutacakları ders saati sayısı ''Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'' kapsamında belirlenmektedir. Adı geçen kararın 6. maddesinde ''Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan; müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilmeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.'' denmektedir. Bu bağlamda okul müdür ve müdür yardımcılarına ek ders ücreti ödemesi yapılabilmesi için aylık karşılığı olan 6 ders saatinin tamamlanması gerekmektedir. Okulda idarecinin görev alabileceği ders saatinin bulunmaması halinde, aylık karşılığı olan ders saatlerinin destek eğitim odasında tamamlanabileceği düşünülmektedir.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin destek eğitim odasında alacakları dersler öğrencilerin haftalık ders çizelgesinde yer alan dersler kapsamında belirlenmektedir. Bu bağlamda okul öncesi öğretmenleri ile rehberlik öğretmenlerinin ilkokul kademesnde okutabileceği ders bulunmadığından bu kademede söz konusu öğretmenlere ders görevi verilemeyeceği değerlendirilmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.