Destek Eğitim Odalarında Öğretmen Görevlendirilmesi

Destek Eğitim Odalarında Öğretmen Görevlendirilmesi

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından Destek Eğitim Odalarında Öğretmen Görevlendirilmesi konulu 28892082-869-E.3083858 sayılı 8 Mart 2017 tarihli resmi yazı yayımlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Sayı: 28892082-869-E.3083858

Konu: Destek Eğitimi

08.03.2017

ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

İlgi: a) 20.02.2017 tarihli ve 10096-465-160.01-E.2181960 sayılı yazınız.

b) Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar

c) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 09.02.2016 tarihli ve 10096465-869-E.1483005 sayılı yazısı

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim ihtiyaçları, takip ettikleri eğitim programları ve öğrencilerin kayıtlı bulundukları kademe esas alınarak destek eğitim odalarında özel eğitim öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri, sınıf ve diğer alan öğretmenlerinin görevlendirilmeleri halinde, öğretmenlerin bu kapsamda aylık ve ek ders ücreti karşılığı okutacakları ders saati sayısının belirlenmesinde Genel Müdürlüğümüz görüşünün sorulduğu ilgi (a) yazı incelenmiştir.

Bilindiği gibi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 176'ncı maddesinin ikinci fıkrasında; özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerinin ek ders ücretlerinin %25 fazlasıyla ödeneceği hüküm altına alınmıştır.

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, ilgi (b) Karar kapsamında görev yaptıkları okulların özelliği ve alanları itibariyla, ''okul öncesi ve sınıf öğretmenleri'', ''genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri'', ''atölye ve laboratuvar öğretmenleri'' olmak üzere üç grupta toplanmıştır. İlgi (c) yazıda ise, özel eğitim alan öğretmenlerinin haftada aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ders saatleri sayısı bakımından sınıf öğretmenleri kapsamında değerlendirilmeleri gerektiği belirtilmiştir.

Söz konusu öğretmenlerden ilgi (b) Karar kapsamında haftada azami olarak; ''okul öncesi ve sınıf öğretmenleri'' 18 saat aylık karşılığı, 12 saat ek ders ücreti karşılığı ''genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri'' 15 saat aylık karşılığı, 6 saati zorunlu olmak üzere 15 saate kadar ek ders ücreti karşılığı; ''atölye ve laboratuvar öğretmenleri'' ise 20 saat aylık karşılığı, 20 saati zorunlu olmak üzere 24 saate kadar ek ders ücreti karşılığı ders okutmakla yükümlü bulunmaktadır.

Öte yandan ilgi (b) Karar'ın 9'uncu maddesinin (a) bendinde, öğretmen sayısının yetersiz olması halinde sınıf öğretmenlerine ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate kadar ilave ek ders görevi verilebileceği hüküm altına alınmıştır.

Bu çerçevede, destek eğitim odalarında,

1- Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan ''genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri'' ile ''atölye ve laboratuvar öğretmenleri''nin, ilgi (b) Karar kapsamında aylık ve ek ders ücreti karşılığı okutmakla yükümlü oldukları azami ders saatleri sayısı içerisinde kalmak kaydıyla, rutin müfredat kapsamında okuttukları ders saatlerinden varsa arta kalanı kadar dersokutmalarının mümkün bulunduğu,

2- Sınıf öğretmenleri ile özel eğitim alan öğretmenlerinin, haftada 8 saate ladar daha ders okutmalarının mümkün bulunduğu, okul öncesi öğretmenlerine ise bu kapsamda ayrıca ders görevi verilemeyeceği,

3- Ders okutan öğretmenlerin, bu kapsamda hak ettikleri ek ders ücretlerinin %25 fazlasıyla ödenmesi gerektiği, değerlendirilmektedir.

Bilgilerinizi arz ederim.

Bekir ERDOĞAN

Genel Müdür V. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.