Derse İlk Defa Girecek Öğretmenler Dikkat!

Derse İlk Defa Girecek Öğretmenler Dikkat!

ÜÇ AYAK NE AYAK? (Eğitime Başlarken...)

Derste Hakimiyet kuramayan öğretmenin en büyük eksiği derse hazırlıksız girmesidir.

Öğretmen önceden ne yapacağını planlamalı.

Derse başlangıç için motivasyon ve iletişim önemli. Öğrenciyle diyalog kurulmadan başlanan derste öğrenci sıkılır ve ders verimsiz geçer.

Eğitim Öğretimin başladığı ilk günlerde öğrenci isimleri çok acil öğrenilmeli ve velilerle en geç 3 hafta içinde diyalog kurulmalı.

Çok önemli : İlk günlerde derse ilgisiz öğrenciler tespit edilip tedbirler alınmalıdır. Geç kalındığında tedavisi çok zor olan bir sürece girilir.

Öğretmen ve aile öğrenci için dersi eğlenceli hale getirmeli. Sürekli "ders çalış", "ödevini yap" gibi söylemlerden uzak durmalı. Bu cümlelerin kimseye bir faydası olmaz.

Her şeyden de önce nezaket kuralları uygulanmalıdır.

Eğitimi en çok aksatan konu iletişim eksikliğidir. İyi bir iletişim bir çok sorunu doğmadan çözer.

Eğitim almış fakat psikolojisi bozuk bir nesil cahillerden daha çok zarar verir insanlığa. Öğrencilerimizin ruh sağlığına beden sağlığı kadar dikkat edilmeli. Değerli veliler: Ders çalıştırmak için, kendi hırsımıza kurban etmeyelim çocuklarımızı.

Çocuğundan daha çok derse hevesli veliler maalesef modern çağın işkencesini keşfetmişlerdir.

Sevgili öğrenciler: Eğitim almak zorundasınız. Boş yere veli ve öğretmenlerinizi yormayın. Kabullenin ve sorumluluklarınızı zamanında yerine getirin.

Yapmanız gereken bir iş için büyüklerinizin sürekli saldırılarına maruz kalmayın. Sorumluluğunuzu alın kurtulun.... Herkes rahat etsin.

Büyük küçük herkese saygılı, vatanını seven, işini iyi yapan ve iyi bireyler yetiştirmek dileğiyle...

Saygılı veli

Saygılı öğretmen 

Saygılı öğrenci 

Mutlu bir gelecek...

Üç Ayak uyumlu olursa 

İyi bir halay çekecek...

Yeni eğitim öğretim yılında herkese başarılar....

Cihangir KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.