Derse Girmek İstemeyen Öğretmenlere Ne Demeli?

Derse Girmek İstemeyen Öğretmenlere Ne Demeli?

Okullarda son iki hafta ders yapılmıyor. İlk bir hafta da yapılmıyor. 1.Dönemin son haftası da neredeyse ders yapılmıyor. Kar tatili, seçim tatili derken bir haftada öyle yapılmıyor. Neredeyse toplamda 5 hafta ders yapılmadan boşa geçiyor. Zaten dünyada yıllık eğitim süresi en az olan ülkelerden birisiyiz.

 Yıllık 180 gün olan eğitim öğretim süresi yukarıda zikrettiğim tatillerle ve boşluklarla 25 gün daha eksiliyor ve geriye kalıyor 155 gün. Bir yıl 365 gün olduğuna göre eğitime ayırdığımız gün sayısı 155, tatile ayırdığımız gün sayısı 210. Sadece bu durum bile ciddiyetle tahlil edilmeye değer dostlar. 

Öğrenciler derse girmek istemiyor. Hadi bu durumu anlıyoruz. Öğrencidir diyoruz. Ya derse girmek istemeyen öğretmenlere ne demeli? Onlar da isteksiz ders yapmaya. Okula gelen öğrenciye, niçin geldiniz diye kızan öğretmenler bile var bazı okullarda. 

Halbuki "iki günü bir olan aldanmıştır" diyen bir peygamberin ümmeti olarak bizim durmadan çalışmamız gerekmez miydi?

"İlim öğrenmek kadın erkek herkese farz" diyen bir dinin mensupları olarak günleri boş geçirmek şöyle dursun dakikaları boş geçirmek bile bize haram değil midir?...

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.