Ders Kitaplarında FETÖ Parmağı

Ders Kitaplarında FETÖ Parmağı

KamuAjans.Com-Karanlık eller, hükümetin FETÖ ile mücadelesini sinsice sabote etmeye çalışıyor. Ders kitaplarında FETÖ projelerinin alenen propagandası yapıldı. Skandallar zinciri akılda soru işaretleri bıraktı.

Türkiye, yeni eğitim yılına TEOG, müftedat ve ders kitaplarının içeriğiyle ilgili tartışmalarla girdi. Milli Eğitim Bakanlığı bu sene de öğrencilere 190 milyon ücretsiz ders kitabı dağıttı. Ancak bazı kitaplarda yer alan ifadeler, "Bu kadar da olmaz" dedirtti. FETÖ izinin alenen dikkat çektiği sayfalarda "algı operasyonu yapıldığı" gözlemlendi. Sosyal Bilgiler 7. sınıf çalışma kitabında, basın özgürlüğü dersi adı altında 17/25 Aralık'ta FETÖ üyelerinin imza attığı propaganda ifadeleri kullanıldı. Kitapta "Bir ülkede, tek başına hükümete gelen iktidarların bir süre sonra yolsuzluk haberlerini örtbas için basını sansürleyeceği" ifade edildi. Tek parti iktidarının doğası gereği basını sansürleyeceğini belirten bu ifadelerle, direkt olarak AK Parti hedef alındı. Sosyal medyayı sallayan kitabın toplatılmasına karar verildi.

6. sınıf sosyal bilgiler kitabının 148. sayfasındaki "Medeniyetler Ülkemizde Buluştu" başlıklı metinde, FETÖ'nün Vatikan adına yürüttüğü 'Dinler arası Diyalog' projesi açıkça övüldü.

YAPANLAR MASUM DEĞİL

Satırları skandal olarak nitelendiren Milat gazetesi yazarı Ufuk Çoşkun "17-25 Aralık resmen meşrulaştırılıyor" görüşünde... "O metinler tamamen FETÖ propagandası" diyen Çoşkun "Yazanların masum olmadığını düşünüyorum. Bir art niyet arıyorum. Bunlar yenilir yutulur bilgiler değil. Bizim çanla ezanın buluşması gibi bir gayemiz olabilir mi? Bu FETÖ'nün isteğiydi" diye konuştu.

Ders kitaplarında yer alan skandal bu örnekle bitmiyor. İşte birkaçı:

¥ 4. sınıf Türkçe kitabında "Müzik Yeryüzüne Nasıl Geldi?" başlıklı metinde İslamiyet'e ters, miniklerin zihinlerini bulandıran ifadeler yer aldı.

¥ 4. sınıf öğrencilerine okutulan kitaplarda, "Halkın ne söz hakkı vardı ne de oyu / Mutlak hakim idi padişah soyu / Uyutulmuş idi asırlar boyu" sözleri ile ecdada dil uzatıldı, Osmanlı aşağılandı.

¥ 7. sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi kitabında FETÖ firarisi Osman Eğri'nin makalesi yer aldı.

MEB tarafından hazırlanıp çocuklara dağıtılan kitaplarda yer alan skandallar "FETÖ'nün adamları hala MEB'de aktif" yorumlarına yol açtı.



Türkiye 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.