Ders Kitaplarına Fetö Ayarı Verildi

Ders Kitaplarına Fetö Ayarı Verildi

Kamuajans.com - Yeni eğitim ve öğretim yılına birçok öğrenci, bazı ders kitaplarından eksik başladı.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, "14 yıldır kurumsallaştılar ve şimdi pat diye kesmeleri de çok zor. Hem ders kitaplarının büyük bölümü hem de yardımcı kitapların tamamına yakını FETÖ'ye yakın basımevlerinden geldi. Hala da onların eklentileri devam ediyor. Doğrudur, şu anda okullarda hala bu kitaplar ayıklanmaya çalışılıyor. Çünkü hemen bitirmeleri mümkün değil" diye konuştu.

Veli Demir, "Terör örgütünün basımevlerine para aktarmak adına onların basımevinden alındı. Şu anda oradan ayıklamaya çalışıyorlar ama çok kolay değil. Çünkü 14 yıldır oraya girmiş durumdalar. Ayrıca okullardaki kitaplıklar da bu yüzden yüzde 70'e yakın boşalmış durumda. 14 yıldır doldurdular şimdi boşaltmaya çalışıyorlar. Ders kitapları ve okul kütüphanelerine giden kitaplar çocuk seviyesine uygun olması lazımken bu tür denetimlerin hiçbiri yapılmadı. Pedagojik gerçekliklere, bilimsel, laik, demokratik ilkelerin hiçbirine bakılmadı. Şimdi de tersten temizlemeye çalışıyorlar. Bunu yaparken komisyon aracılığıyla yapmak lazım. Gelişigüzel kütüphaneleri boşaltmaların uygun olmadığını düşünüyoruz." dedi.

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, "Okul ve sınıf kütüphanelerinde FETÖ'ye yakın yayınevlerinde basılan hiçbir kitabın bulunmaması yönünde de yazılı emir verildi. Şu an okullara dağıtılan ders kitaplarından bunlarla ilgili kitaplar ayıklanıyor ve bununla ilgili birçok dersin kitapları da eksik. Acilen o kitapların basılması gerekiyor" dedi.

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk de gönderilen kitaplarda, ortaokullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri ve Türkçe yardımcı kitaplarının olmadığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.