Danıştay'dan İmam Hatiplerle İlgili Skandal Karar

Danıştay'dan İmam Hatiplerle İlgili Skandal Karar

KamuAjans.Com-Eğitim İş Konya'da Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı olarak düzenlendiğini iddia ettiği yönetmelikte Valiliklere imam-hatip açma yetkisi veren yönetmelik hükmünün ve Konya Valiliği kararı ile Konya'da çok sayıda okulun imam-hatibe dönüştürülmesinin iptali için dava açmıştı.

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, bu okulların, Valilikler tarafından İmam Hatip açılmasına olanak sağlayan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinin ilgili maddesini iptal etti .

Mahkeme aynı zamanda Bununla birlikte gereklilik, ihtiyaç ve talep olmaksızın Konya ilinde açılan 8 adet imam-hatip ortaokulunun hukuka aykırı şekilde açıldığına hükmetti.


Eğitim-İş Genel Başkanı Balık, Konya'da Valiliklere imam-hatip açma yetkisi veren yönetmeliğin iptali için açtıkları davada Danıştay'ın bu maddeyi iptal ettiğini belirterek, “Bununla birlikte Konya'da açılan 8 adet imam-hatip ortaokulunun hukuka aykırı şekilde açıldığına hükmetmiştir. Bu karar emsal nitelikte bir karardır” dedi.

İşte Danıştayın O Skandal Kararı;

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.