COVID-19 Nedeniyle Ülkemize Dönen Öğrencilerin Denklik İşlemlerine Dair Uygulanacak Tedbirler

COVID-19 Nedeniyle Ülkemize Dönen Öğrencilerin Denklik İşlemlerine Dair Uygulanacak Tedbirler

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından 67951427-215.01-E.5935262 sayılı COVID-19 Nedeniyle Ülkemize Dönen Öğrencilerin Denklik İşlemlerine Dair Uygulanacak Tedbirler konulu 27 Mart 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Kurul Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez imzalı resmi yazıda ''Çin Halk Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan COVID-19 salgını tüm dünya için halk sağlığı tehdidi oluşturmaktadır. Söz konusu salgının ülkemizde yayılımının önlenmesi amacıyla, ülkemizde gerekli önlemler alınmaktadır. Bu kapsamda COVID-19 nedeniyle ülkemize dönmek zorunda kalan ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde öğrenim gören öğrencilerin denklik işlemlerine yönelik aşağıda yer alan tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- AFS, YFU gibi uluslararası öğrenci değişim programları ve burs çerçevesinde veya farklı nedenlerle yurt dışında öğrenim görmekte iken COVID-19 nedeniyle ülkemize dönüş yapmak zorunda kalan öğrencilerin denklik işlemlerinde öncelikle var ise okul tarafından onaylı öğrenim belgesi/karnenin aslının esas alınması,

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.