Çıraklık ve Staj Eğitimlerine Düzenleme

Çıraklık ve Staj Eğitimlerine Düzenleme

Kamuajans.com - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencileri tebrik etti ve çalışma hayatlarında başarı diledi.

Kamuajans.com - Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürüyebilmesinin, ilim peşinde akıl teri dökülmesinden geçtiğini belirten Müezzinoğlu, "Akıl terini, düşünmeyi, düşünerek üretmeyi, akıl terini daha çok dökmeyi başaramazsak, alın teriyle dünyada akıl terini dökenlerin peşinde sürüklenir gideriz." diye konuştu.


- "Türkiye asla orta gelir tuzağına düşmeyecektir"

Müezzinoğlu, BTÜ'nün robot konusunda kamuoyunca bilinen bir başarıya sahip olduğunu dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta söylediği gibi, Türkiye asla orta gelir tuzağına düşmeyecektir, düşmemelidir. Türkiye'nin orta gelir tuzağına düşmemesi ve başarılı olmasının tek yolu, üniversiteler, eğitim kurumları, nitelikli insan kapasitesi, akıl teri döken, araştırmaya, inovasyona, Ar-Ge ve sanayi-üniversite bütünleşmesine, nitelikli insan sermayesine, beşeri sermayeye olan ihtiyacımızdan geçer. Şayet beşeri sermayemizi akıl teri döken, gönül sızısı çeken, bilimle düşünceyi bütünleştiren bir yol haritasında yürütmeyi güçlü bir şekilde başaramazsak o zaman orta gelir tuzağında sıkıntı çekeriz. Üniversitelerimiz, özgür düşünen, üretebilen, teknolojiyle bilimi, sanayi ile üretimi, Ar-Ge'yi bütünleştirebilmeli." dedi.


- Çıraklık ve staj eğitimlerine düzenleme

Çıraklık eğitimine ilişkin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet olarak şu anda TBMM'ye gönderilmek üzere hazırlıklarını yaptıkları yasal düzenlemeye de değinen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Düzenlemeyle artık çıraklık eğitimi ve staj eğitimleri çok farklı statülerle gerçekleşecek. Yalnız diploma alan değil, diplomasına mesleki bilgi birikimi ve tecrübe de yerleştiren bir anlayışı daha güçlü teşviklerle getireceğiz. Amacımız, öğrencinin diplomayla birlikte mesleğinin de sahibi olabilmesi. Mesleğinin ilk anlarında hemen iş başı eğitim programları verilecek. Önümüzdeki dönemde bu destekleri de daha güçlü ve planlı bir şekilde yapacağız. İnanıyorum ki artık gençlerimiz, mezun olur olmaz bir taraftan mesleğinin acemiliğini pratiğe döken ve hızla üretime katkı sağlayan, ülkenin üretiminde yerini alan gençler olacak."

Müezzinoğlu, iş hayatında "önemli" olmanın peşinde koşulduğu kadar "değerli" olmanın da peşinden koşulması gerektiğini vurgulayarak, gençlere, "Arkanızda eserler, izler bırakan bir hayatı şekillendirmeyi temel felsefe haline getirin." tavsiyesinde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra bölümlerinden birinci olarak mezun olan öğrencilere plaketlerini verdi.

Büşra Nur Özcan 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.