Çıraklık Eğitimi Zorunlu Oluyor

Çıraklık Eğitimi Zorunlu Oluyor

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, "Çıraklık eğitim merkezlerini zorunlu eğitime aldık" açıklamasında bulunmuştu.Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasının esnafın çırak bulmasını zorlaştırıyor ve bir çok iş dalının yok olmasına sebebiyet veriyor.Bu duruma çözüm arayan Milli Eğitim Bakanlığı çözüm yolları aramaya başladı.

 Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınıyor. Ortaöğretim, ilköğretime dayalı 4 yıllık zorunlu örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumları ile mesleki eğitim merkezlerinin tümünü kapsayacak. Bu okul ve kurumları bitirenlere, bitirdikleri programın özelliğine göre diploma verilecek ancak mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin diploma alabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen fark derslerini tamamlaması gerekecek.

Bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunlarının, YÖK tarafından belirlenecek aynı alanda bir önlisans programına yerleşmelerinde, merkezi sınavda aldıkları puanlara, ortaöğretim başarı puanı ve bu puanın YÖK tarafından tespit edilecek katsayıyla çarpımı sonucunda bulunacak puan eklenecek.

Son Verilere Göre Çırak Sayısı

Eğitimin 12 yıla çıkmasıyla çırak sayısında büyük düşüş gözlemlendi son verilere göre 125 binden 65 binlere düştü.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.