CHP'li Engin Altay’dan Öğretmenler İçin Kanun Teklifi

CHP'li Engin Altay’dan Öğretmenler İçin Kanun Teklifi

KamuAjans.Com-CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılarak öğretmenlerin ek gösterge ve tazminatlarının artırılmasını talep etti. Altay’ın, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde, “Öğretmenlerimizin mali sorunlarının kısmen de olsa giderilebilmesi ve öğretmenlik mesleğinin daha cazip hale getirilmesi için mali durumlarının hem çalışırken hem de emekliliklerinde iyileştirilmesi toplumsal sorumluluğumuzun bir gereğidir” ifadelerine yer veril

Öğretmenler zor ekonomik şartlarda

Öğretmenlerin hem çalışırken, hem de emekliliklerinde zor ekonomik şartlarda yaşadığına dikkati çeken Altay şunları kaydetti:

“Öğretmenlerin içinde yaşadıkları ekonomik koşullar gittikçe ağırlaşmaktadır. Bir yandan çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamaya çalışırken diğer yandan kendi ailesi ve çocuklarının geçimlerini sağlamak için hayat mücadelesi vermektedirler. Bu durum ülkemizin geleceği açısından önemli bir meslek olan öğretmenlik mesleğine talebin azalması ve toplum içinde de hak ettiği itibarın azalmasına neden olmaktadır.”

CHP’li Altay’ Kanun Teklifi’nde madde gerekçeleri şöyle sıralandı:

>> Madde ile eğitim ve öğretim hizmetlerinde görev yapan öğretmenlerimizin derecelerine göre ek göstergeleri arttırılmaktadır.

>>Öğretmenlerimize 2000 gösterge üzerinden makam tazminatı ödemesi getirilmektedir.

>>Madde ile eğitim ve öğretim hizmetlerinde görev yapan öğretmenlerimizin 657 Sayılı Kanundaki eğitim öğretim tazminatı oranlarında artış sağlanmaktadır.

>>Yürürlük maddesidir.

>>Yürütme maddesidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.