Bursa'da Okullarda İlk Gün Heyecanı

Bursa'da Okullarda İlk Gün Heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığı Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal Daire Başkanı: “Öncelikle sizlere Ziya Öğretmenin selamını getirdim. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023 eğitim vizyonumuz kamuoyu ile paylaşıldı. Bu vizyonla birlikte bir yandan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma iddiamız doğrultusunda eğitim hedeflerimiz açıklanmış, diğer yandan bu hedeflere giden yol haritamız konulmuştur.

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında tüm taraflarıyla yoğun bir çalışma yapılmış ve eğitim vizyonumuzun uygulama süreçleri yapılandırılmıştır. Eğitim vizyonumuzda ifade edildiği üzere çocuklarımızın yaşayacakları çağın gerektirdiği becerilerle donatılmaları gerekmektedir. Ancak bu becerilerin yanında çift kanatlılık olarak ifade ettiğimiz eğitim sistemimiz, ekonominin nesnesi olmadan ekonomi dünyasının becerisine sahip olmaya, dünyaya uyum sağlarken kopmamaya, akademik beceriler yanında sanatsal ve sportif açıdan başarılı olmaya önem vermektedir. Eğitim vizyonumuzun bileşenlerini uygulamaya taşımak üzere birçok çalışma yapılmıştır. Bunların bazılarını bu yıl inşallah uygulamaya koyacağız.

Bunlar; tasarım beceri atölyeleri, müze ve okul dışı öğrenme imkânları, okul profilini değerlendirme ve mesleki ve teknik eğitimde sektörel işbirliği içinde çalışmalarıdır.

Çok iyi bildiğiniz gibi Bakanlığımızın üzerinde hassasiyetle durduğu tasarım ve beceri atölyelerinde öğrencilerimizin içindeki sanatsal aynı zamanda diğer becerilerini ortaya çıkarabilecekleri alanlar oluşturmalıyız. Tasarım beceri atölyelerinde çocuklarımız kendilerini rahatlıkla ifade edebilmeli, onlara bu imkânları tanıyabilmeliyiz.

Bu yıl müze ve okul dışı öğrenme planlamaları yapıyoruz

Aynı zamanda sadece okulda öğrenme mümkün değil. Bu sebeple Bakanlığımız bu yıl müze ve okul dışı öğrenme imkânlarıyla derslerin önemli bir kısmını okul dışında da planlamalarını beklemekteyiz. Özellikle okulun yanında bulunan okul dışı öğrenme imkânlarını tespit ederek aynı zamanda müzelerde bu eğitim ortamının sağlanması ve eğitimin buralarda da gerçekleşmesini bekliyoruz.

Biliyoruz ki tüm okullarımızın fiziki imkânları birbirleriyle aynı değil. İşte bu çalışmaları hayata geçirebilecek yeni okul profili değerlendirme uygulamasını hayata geçirdik. Hangi okulun nasıl destekleneceğinin görüleceği karar destek sistemi oluşturduk. Bu uygulamalarla birlikte çocuklarımızın araştırma ve uygulama çalışmalarıyla öğrendiklerini derinleştirmelerini, aynı zamanda iş ve üretim dünyasıyla etkileşimli okul dünyası yaşamalarını bekliyoruz, istiyoruz.

Değerli öğrenciler kıymetli öğretmenler değerli misafirler, bu yıl mesleki ve teknik eğitim alanında çok ciddi değişiklikler gerçekleştirdik. Özellikle 8. Sınıf öğrencilerimizin mesleki ve teknik eğitime olan ilgisi ve alakası oldukça arttı.

Merkezine öğrenci ve öğretmeni alan yapı güçlüdür

Bunlarla birlikte tüm eğitim öğretimin temelinde bulunan öğretmenlerimizin de nasıl desteklendiği ve geliştiği diğer bir ifadeyle nasıl güçlendiği temel kriterimizdir. Merkezine öğrenci ve öğretmeni alan yapı güçlüdür. Bundan dolayı Bakanlığımızın temel stratejisi öğretmeni güçlendirmektir. Bu amaçla öğretmen ve yöneticilerimizin eğitimine çok önem verdik. 850 bin öğretmen ve yöneticilerimizi eğitime aldık ve buna devam etmekteyiz. Öğretmene sağlanan gelişim imkânlarının öğrenciye ulaşan en kısa yol olduğunu biliyoruz ve bu nedenle yeni kuşakların karşısına çıkacak öğretmenlerin her açıdan desteklenmesini sağlıyoruz.

Tören konuşmalarının ardından ilk ders zilini çalan Canbal ve Dülger, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.