Bir Yılda 319 Bin Öğretmenin Yeri Değişti

Bir Yılda 319 Bin Öğretmenin Yeri Değişti

KamuAjans.Com-CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında çeşitli nedenlerle 319 bin 905 öğretmenin yerinin değiştirildiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında isteğe bağlı, mazeret, istek dışı ve iller arası yer değiştirme gibi nedenlerle yeri değiştirilen öğretmen sayılarının açıklanması için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi yöneltti. Gürer, önergesinde yer değiştirmelerde ilk 5 ilin hangileri olduğunu da sordu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 111 bin 984 öğretmenin isteğe bağlı, 92 bin 163 öğretmenin mazeret nedeniyle 115 bin 758 öğretmenin ise iller arası yer değiştirme kapsamında yer değiştirdiğini açıkladı. Bakan Yılmaz’ın verdiği rakamlara göre toplam yer değişikliği yapan öğretmen sayısı 319 bin 905 oldu.

Aynı dönemde istek dışı yer değişikliği yapılmadığını belirten Bakan Yılmaz, yer değişikliği yapılan iller arasında ilk 5 sırayı İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya illerinin aldığını bildirdi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yeni eğitim döneminin eylül ayında başlayacağına dikkat çekerek öğretmen açığının olmaması için atama bekleyen öğretmenlerden yeni alımlar yapılması gerektiğini, eğitimin bir ülkenin gelişmişliği ve geleceği için en önemli kurumlardan olduğunu ifade ederek atanamayan öğretmen yanında görev yapan öğretmenlerinde başta özlük hakları olmak üzere sorunları bulunduğuna dikkat çekti.

Liyakata dayalı uygulamaların MEB de zorunlu olmasının önemine değinen Gürer: “Yer değiştirmelerde gönüllük esası ve hakkaniyet gereklidir, bu bağlamda özellikle okul müdürlerine uygulanan zorunlu değişikliklere yargı kararına rağmen düzenleme getirilmemesi çok anlamsız, eğitimin her yönüyle yaşadığı sorunlardan arınması için siyaset değil bilgi ve hizmet kalitesi ile sorunlara çözüm üretilmelidir "dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.