Bir Sevdadır Öğretmen Olmak

Bir Sevdadır Öğretmen Olmak

Handikaplar değişsede öğretmen olmak hala zor.Alesmiş formasyomuş mülakat aşamasının yanında hafif kalır.Zira bu aşamayı geçemeyen adaylar doğrudan 10.aşamada kendilerini buluyorlar.Sonuç onca verilen emek çekilen eziyet biten hayaller tükenen yaşamlar yine yeniden yaşama çabası ile yaşanan kaos.

ÖĞRETMEN OLABİLİR MİYİM ANNE!

Oğlum,kızım bir öğretmen olsun yeter diyenler dikkat!Aşağıdaki aşamaları okuyarak tekrar düşünün derim.Ama paramda var adamımda var bana bu handikaplar vız gelir diyorsanız çok şanslısınız.Sistem sizden yana.Okumanıza gerek yok hemen sayfayı değiştirin derim.

1.Üniversite sınavı.(Yüksek bir puan alarak atama kontenjanı yüksek olan bir bölümü iyi derecede bitirmeni gerek.)

2.Bir zamanlar ALES sınavı vardı. (Bu sınav hiç kolay bir sınav değil.Belli bir süre hazırlık gerektirir.Bu sınavdan da 80 üzeri puan almalısınız.)

3.Formasyon (Ales handikabınıda atlattktan sonra formasyon yaşadığınız yerden farklı bir yere çıktı.Cebinzie en az 10.000 lirayı koymanız gerekli.3000 lirası üniversite harcı ve diğer giderler.Yetme ya neyse!Burada da saç baş yolduktan sonra sertifikayı aldınız.)

4.KPSS (İşte en zoru!İlk girişte kazananı görmedim.En az iki sene dersaneye gidip hazırlanmalısınız.Ya da benim gibi kendi kendinize hazırlanırsınız.)

5.Mülakat :Hapı yuttugun aşamadır . Bir grup insanın karşisina çıkarsın. Acayip 3 tane soruyu yanitlandirmani isterler.Butun geleceğin bu üyelerin iki dudağı arasındadır. Heyecandan kem küm mu edersin çok bilmişlik mi yaparsın tipin mi kayık komisyon üyelerine negatif elektrik mi verdin .Kpss birincisi olsan bile hiç şansın yok.Direk çıkış noktasına gidebilirsin.Bir yamacın başındaki uçurum gibi bir yerdir bu asama.

6.Güvenlik Soruşturması:Bir ayda sürer 6 ayda sürer . Doğru mu durmadın çok mu konuştun dilin mi uzun .Herhangi bir suç işlemiş olmanı düşünemiyorum çünkü öğretmen asil karakterlidir suçla terörle merorle işi olmaz olmamalı varsada bu aşamada biletinin kesilmesi toplumun hayrına olur.Neyse geçelim diğer aşamalara...

7.Atama (Tebrikler atandınız!Binbir zorlukla bu aşamaya kadar gelmek sanırım insanı çok rahatlatır.)

8.Stajerlik (Atandığınız okulda bir yıl staj dönemi geçirip yine sınavlara girip çıkarsınız.)

9.Meslege Kabul ya da Çıkış Aşamasi :Tum asamalari gecip binbir mucadele sonucu nihayet kabul edildin tebrikler .Amma bir de kabul edilmeyenler var onlara da geçmiş olsun,€Yeni sistemde bir yıl sonra yine bir sınava girip elinize çıkşınız verilir.Bu aşama tahmin aşaması bundan sonrası malum ne olur bende kestiremiyorum)

10.SON(Diplomalı işsiz kervanına yeniden katılırsınız)

11.Umudunuzu kaybetmeyin bir gün size de şans güler

25.12.2018

Güncelleme tarihi :24.11.2020

Çalıkuşu

Haydi ,şimdi öğretmenler gününüz kutlu olsun bol bol kutlayın!


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.