BİLSEM'lere Öğretmen Seçme Kılavuzu

BİLSEM'lere Öğretmen Seçme Kılavuzu

Kamuajans.com - Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu yayımlandı, Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

<strong>Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama</strong>

<br />

Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Sanat Merkezlerinin öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak öğretmen alımı yapılacaktır. Atamalara ilişkin başvuru ve onay süreci 06 - 17 Şubat 2017 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilecektir. Öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemlerin kılavuzda yer alan hükümler doğrultusunda yapılması gerekmektedir.

<br />

Başvurusu yapılacak Bilim ve Sanat Merkezlerine ait norm kadrolar daha sonra http://orgm.meb.gov.tr/ adresinden yayımlanacaktır.<br />

<br />

<strong><a href="https://kilis.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_01/31164820_bilsem_kontenjan.pdf">KONTENJAN</a></strong><br />

<br />

<strong><a href="https://kilis.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_01/31165144_bilsem_Yst_yazY.pdf">YAZI</a></strong>

<br />

<strong><a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/BILSEM_OGRETMEN.pdf">Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu</a></strong><br />

<br />

A. GENEL ESASLAR<br />

<br type="_moz" />

1) Bu kılavuz, Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında hâlen kadrolu öğretmen olarak çalışanlardan görev yaptıkları ildeki bilim ve sanat merkezlerine atanmak isteyenlerin başvuru, seçim ve atamalarına ilişkin yürütülecek iş ve işlemleri kapsamaktadır.

<br />

2) Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen seçimiyle ilgili iş ve işlemler Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi’nde yer alan hükümlere göre oluşturulan il öğretmen değerlendirme komisyonları ve bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yürütülecektir.

<br />

3) Bu atama döneminde, Ek-1 Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesi’ndeki alanlar arasından başvuru yapılan ildeki bilim ve sanat merkezlerinde boş norm bulunan alanlarda başvuru alınacaktır.

<br />

4) Başvuru tarihi itibarıyla herhangi bir bilim ve sanat merkezinde kadrolu öğretmen olarak görev yapanlar bilim ve sanat merkezlerine öğretmen seçim sürecine başvuru yapamayacaktır.

<br />

5) Bu kılavuzda yer almayan diğer hususlarda Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi’nin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

<br />

<strong>

B.BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME

</strong>

<strong><br />

1. Başvuru Şartları</strong>

<br />

Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen olarak atanabilmek için başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şunlardır:

<br />

a) Başvuru tarihi itibarıyla öğretmenlikte adaylığı kalkmış olmak

<br />

b) Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde alanında boş norm kadro bulunması.

<br />

c) 20.02.2014 tarih ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Ek-1 Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesinde yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

<br />

<strong>

2. Başvuru İşlemleri

</strong>

<br />

2.1.Başvuruda bulunacak öğretmenler, elektronik başvuru formuna http://mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.

<br />

2.2. Elektronik başvuru formu öğretmenler tarafından doldurulacaktır.

<br />

2.3. Başvuru yapan öğretmenler Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu’nda yer alan puan aldıkları tüm kriterlere ilişkin belgeleri görevli oldukları okul/ kurum müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

<br />

2.4. Okul/ kurum müdürlüğü, başvuru formu ve belgelerini inceleyip kılavuzdaki şartlara uygun olanları onaylayacaktır.

<br />

2.5. Onaylanan başvuru formunun iki adet çıktısı alınarak öğretmene imzalatılacaktır. Bir nüshası öğretmene verilecek, diğer nüshası tüm ekleriyle birlikte il öğretmen değerlendirme komisyonuna gönderilecektir.

<br />

2.6. Başvuru süresi içinde onaylanmış başvuru formunu yanlış doldurup daha sonra düzeltilmesini yazılı olarak talep eden öğretmenlerin taleplerinin uygun olması hâlinde onay birimi tarafından değerlendirilerek gerekli işlemler yapılacaktır.

<br />

2.7. Başvuru ve onay işlemleri, İnternet ortamından takip edilebilecektir.

<br />

<strong>

C. DEĞERLENDİRME

</strong>

<br />

1) Onay birimlerinin onay işlemini tamamlamalarından sonra atama takvimi doğrultusunda başvurular il öğretmen değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

<br />

2) Değerlendirmede, başvuru formunda puan alınan her bir kritere ilişkin eklenen belgeler kontrol edilecektir. Eksik ya da geçersiz belge tespit edilmesi durumunda ilgili kriterden alınan puan değerlendirme dışı bırakılacaktır.

<br />

3) İldeki bilim ve sanat merkezlerinde boş norm kadrosu bulunmayan alanlarda yapılmış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

<br />

4) Yapılan kriter ve belge kontrolü sonuçlarına göre alanlar bazında en yüksek puan alan öğretmenden başlamak üzere oluşturulan puan listesi ve sözlü sınava hak kazananlar arasından ildeki bilim ve sanat merkezlerinin alanlar bazında boş normunun 3 (üç) katı aday (Son sıradaki adayla eşit puan alanlar dâhil.) il milli eğitim müdürlüklerince ilan edilecektir.

<br />

5) Sözlü sınava hak kazanan adaylar ve Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu’ ndan elde edilen puanları il milli eğitim müdürlüklerince Bakanlığa bildirilecektir.

<br />

6) Sözlü sınava girecek adayların sınava ilişkin tarih, saat ve yer bilgileri Bakanlıkça ilan edilecektir.

<br />

<br />

<strong>

D. SÖZLÜ SINAV

</strong>

<br />

1) Sözlü sınav, Bakanlıkça belirlenecek bölge merkezlerinde, bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yapılacaktır.

<br />

2) Sözlü sınava katılacak öğretmenler sözlü sınav tarihinde valiliklerce “görevli izinli” sayılacaktır. Bakanlıkça kendilerine herhangi bir yolluk veya yevmiye ödenmeyecektir.

<br />

3) Sözlü sınav, Ek-3 Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme Sözlü Sınav Değerlendirme Formu’na göre 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

<br />

<strong>

E. TERCİHLER VE ATAMALAR

</strong>

<br />

1) Sözlü sınava giren adayların atamaya esas puanları, il öğretmen değerlendirme komisyonu tarafından Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu üzerinden belirlenen puanın %60’ı ile sözlü sınavdan alınan puanın %40’ı toplanarak belirlenecektir.

<br />

2) Sözlü sınava girmeyen adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

<br />

3) Alanlara gore sözlü sınava giren adayların atamaya esas puanları Bakanlık tarafından http://orgm.meb.gov.tr/ adresinde yayımlanacaktır.

<br />

4) Atamaya esas puanı 40 ve üzeri olan adaylar, atama döneminde görev yaptıkları ilde alanlarında boş norm kadronun bulunduğu bilim ve sanat merkezlerini tercih edebilecektir.

<br />

5) Atamalar, alanlara göre atamaya esas puan üstünlüğü esas alınarak adayların tercihleri doğrultusunda Atama Takvimi’nde belirtilen tarihler arasında Bakanlıkça yapılacaktır.

<br />

6) Adayların atamaya esas puanlarının eşitliği hâlinde Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu puanı fazla olan adaya öncelik verilecektir. Eşitliğin bozulmaması durumunda hizmet süresi az olan adayın atamasına öncelik verilecektir. Eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday kura ile belirlenecektir.

<br />

7) 40 ve üzeri puan almış adaylardan ataması gerçekleşmeyenlerin puanları geçerliliğini yitirecektir.

<br />

8) Atama sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmî İnternet sitesinde ilan edilecektir.

<br />

<strong>

F. TEBLİGAT, GÖREVDEN AYRILMA VE GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

</strong>

<br />

Öğretmenlere atama kararnameleri tebliğ edilerek görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri tamamlanacaktır. Öğretmenlerin ayrılma ve başlama işlemleri MEBBİS Atama Modülü’ne işlenecektir.

<br />

<strong>

G. İTİRAZLAR

</strong>

<br />

1) Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu üzerinden yapılan değerlendirme sonuçlarına itirazlar, değerlendirme sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren en fazla beş (5) iş günü içinde il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla il öğretmen değerlendirme komisyonuna yapılacaktır. İtirazlar, beş (5) iş günü içinde sonuçlandırılarak ilgililere bildirilecektir.

<br />

2) Atamaya esas puan sonuçlarına itirazlar, sonuçların ilan tarihinden itibaren beş (5) iş günü içinde dilekçe ile doğrudan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.

<br />

3) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılan itirazların cevaplanmasında evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

<br />

4) Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile imza ve adres bilgisi bulunmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

<br />

5) Faksla ya da e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.