BİLSEM Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

BİLSEM Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılı için yapılan BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezleri) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt bilgileri merak edilir oldu.

Kamuajans.com - Genel Yetenek alanında bireysel incelemeye giren öğrenciler için taban puan tüm sınıf düzeyleri için 130; Resim ve müzik alanında değerlendirmeye alınan öğrenciler için taban puan tüm sınıf düzeyleri için 90 olarak belirlenmiştir. Yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kesin olmamakla birlikte Ağustos 2018 tarihine kadar kayıtlarını yaptırabilirler.

BİLSEMLERDE EĞİTİM DÖNEMLERİ NE ZAMANDIR?

Bilsem’lerde eğitim-öğretim; birinci dönem (Eylül-Ocak), ikinci dönem (Şubat-Haziran) ve Temmuz, Ağustos (yaz okulu, öğrenci kampları) aylarını kapsayacak şekilde yılda üç dönem halinde düzenlenir. Öğrenci kayıtlı olduğu örgün eğitim okulunda sabahçı ise öğleden sonra Bilsem’ de, öğlenci ise sabah Bilsem’ de ve tam gün eğitim görüyorsa akşam BİLSEM’ de olacak şekilde eğitime alınır. Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin %30′ unu geçemez. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan veya programa katılmayan öğrencilerin kaydı silinir. 

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.