BES Sistemiyle Nisan'da Öğretmen Maaşından Ne Kadar Kesinti Olacak?

BES Sistemiyle Nisan'da Öğretmen Maaşından Ne Kadar Kesinti Olacak?

KamuAjans.Com-Bireysel Emeklilik sistemi ile önümüzdeki ay öğretmen maaşlarından ne kadar kesinti olacak? Zorunlu bireysel emeklilik sistemi bilindiği üzere önümüzdeki ay uygulamaya girecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenlerden de BES kesintisi yapılacak.

Zorunlu bireysel emeklilik sistemi bilindiği üzere önümüzdeki ay uygulamaya girecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenlerden de BES kesintisi yapılacak.

Öğretmenler, dilerlerse 2 ay içerisinde dilekçe vererek sistemden çıkabilecek ve kesilen paraları iade edilecek. Peki öğretmenlerden yapılacak kesinti ne kadar olacak?

BES sisteminde memura ödenen brüt ücretin %3 kadarı BES kesintisi olarak maaştan kesilecek. Öğretmenlerin maaşından ise kıdeme göre brüt maaş farklılık gösterdiğinden 93 TL ile 138 TL arasında Bireysel Emeklilik kesintisi olacak.


MEB Personel

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.