Bakan Yılmaz'dan Yabancı Dil Eğitimi Konusunda Açıklama

Bakan Yılmaz'dan Yabancı Dil Eğitimi Konusunda Açıklama

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 yaş üzeri okur yazar oranının yüzde 95´in üzerine çıktığına işaret ederek, kızların okullaşmasına da önem verdiklerini anlattı. Yabancı dil eğitimi konusunda önemli çalışmalar yürütüldüğüne dikkati çekti.

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Beşinci sınıfta Türkiye´de yaklaşık 620 okulda 130 bine yakın öğrencimize haftada 20 saate yakın İngilizce dersi vereceğiz. İnşallah buradan elde ettiğimiz neticelerle birlikte bu uygulamayı da tüm Türkiye´ye yaygınlaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, İsviçre, İsveç ve Hollanda´nın milli gelirinin, daha önceden Türkiye´den ileri olduğunu anımsatarak, şimdi ise Türkiye´nin bu ülkelerden ileri olduğunu söyledi.

Katılımcılara, Türkiye´de petrol, doğalgaz, elmas madeni bulunmamasına rağmen ne değişti de bu ülkelerin önüne geçildi sorusunu yönelten Yılmaz, "Tek unsur var, beşeri sermaye. Beşeri sermayeniz nitelikli olursa, iyi eğitilmiş olursa ülkeniz için güçtür, ülkenizi 21´inci yüzyılın gerektirdiği seviyeye ulaştırır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.