Bakan Yılmaz, Soru Önergelerini Yanıtladı

Bakan Yılmaz, Soru Önergelerini Yanıtladı

Kamuajans.com - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in il genelindeki bazı okulların sorunlarıyla ilgili olarak verdiği soru önergeleri, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandı.

Kamuajans.com - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına, merkeze bağlı Yeşilova, Uluağaç ve Çavdarlı köyleri ile Ulukışla ilçesine bağlı Gümüş köyündeki okulların, derslik, çevre düzenlemesi ve yardımcı personel ihtiyacıyla ilgili sorunların çözümü konusunda soru önergeleri sundu.

ÇAVDARLI’YA YENİ OKUL YOK

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Çavdarlı Köyü’ndeki ilk ve ortaokulun istinat duvarları ile çevre düzenlemesi konusunda bir çalışma yapılıp yapılmayacağı şeklindeki sorusuna verdiği yanıtta, “Çavdarlı Köyü Şehit Erdal Ünlü ilk ve ortaokulları hizmet binalarının çevre düzenlemesinin 2017 yılı onarım programına alınacak” dedi. Bakan Yılmaz, onarıma müteakip Çavdarlı Köyüne yeni bir okul yapılmayacağını vurguladı.  

YEŞİLOVA İLKOKULUNDAKİ YARDIMCI PERSONEL EKSİKLİĞİ

Yeşilova Köyündeki yardımcı personel ihtiyacının giderilip giderilmeyeceği şeklindeki soruya yanıt veren Bakan İsmet Yılmaz, bu konudaki iş ve işlemleri valilikler tarafından yapılacağını açıkladı.  

GÜMÜŞ KÖYÜ İLKOKULU ONARILMAYACAK  

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in “Ulukışla ilçesine bağlı Gümüş köyündeki ilkokulun onarımı ile ilgili bir çalışma var mıdır?” şeklindeki sorusuna “Ulukışla Gümüş Köyü İlkokulu öğrenci azlığı nedeniyle kapatılarak taşıma kapsamına alınmıştır, köy muhtarlığından Valiliğe herhangi bir talep ulaşmadığından okulun tadilat ve onarımı düşünülmemektedir” yanıtını verdi.  

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Şehit Faruk Eren İlkokulu hizmet binası tadilatının yıl içerisinde bütçesi imkânları dâhilinde değerlendirileceğini açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.