Bakan Yılmaz Eğitimi Geçmişle Kıyasladı

Bakan Yılmaz Eğitimi Geçmişle Kıyasladı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'de eğitimin geçmişe kıyasla çok daha iyi durumda olduğunu söyleyerek bunun, eğitime ayrılan kaynakla ölçüldüğünü dile getirdi.

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Evinizde de öyledir. Annenizin, babanızın bir geliri vardır. O gelirden en çok payı nereye ayırırsanız, o ailenin önceliği odur. Kimisi ev almak ister, onun için para ayırır. Demek ki onun için ev almak önemlidir. Araba almak isteyen için araba önemlidir. Eğitim, kıyafet hepsi için bu geçerlidir. Yani önceliğiniz neyse harcamanızı oraya yaparsınız." diye konuştu.

<br />

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  AK Parti hükümetleri olarak önceliklerinin her zaman eğitimde olduğunu vurgulayan Yılmaz, bunun hiçbir zaman değişmediğini dile getirdi.

<br />

Bakan Yılmaz, eğitime her türlü desteği verdiklerini anlatarak, "Bütçemizin yüzde 20'sini eğitime ayırıyoruz. Dünyada hemen hemen bütçesinin yüzde 20'sini eğitime ayıran başka bir ülke yok. Biz milli gelirimizin yüzde 5,8'ini eğitime ayırırken, OECD yani gelişmiş ülkeler yüzde 5,2'sini ayırıyor. Yani gelişmiş ve Avrupa ülkelerinden çok daha fazla bütçeyi eğitime ayırıyoruz. Neden? Çünkü eğitimi düzeltirseniz her şeyi düzeltirsiniz. Eğer eğitimde bir eksiklik olursa bu her alana yansır. Gıdada, turizmde, ekonomide her yerde eksiklik olur. Ama eğitimi düzeltirseniz bunların hepsi de kendiliğinden düzelir. Geçmişe kıyasla iyi bir durumdayız. Daha da iyi olacağız." dedi. <br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.