Bakan Yılmaz'dan Vardar Ovası Açıklaması

Bakan Yılmaz'dan Vardar Ovası Açıklaması

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ulusal basında ve köşe yazarları tarafından gündeme getirilen müfredat güncellemeleri sırasında 'Atatürk'ün sevdiği şarkılar' bölümünde 'Vardar Ovası' şarkısının çıkarıldığı iddialarını yalanladı.

Kamuajans.com - Bakan Yılmaz, "Müfredatı değiştirdik. 51 müfredatı değiştirdik. Türkiyemizin şahit olduğu değerlerimizin hepsini evlatlarımızın öğrenmesini istedik. Hiçbir değerimizi ihmal etmek istemedik. Çünkü ne kadar değeriniz var o kadar değerlisiniz. Ancak gazetelerde Atatürk'ün sevdiği şarkılar arasında yer alan 'Vardar Ovası'nın kaldırıldığı yazıldı. İnsaf ya. Sorgulayan evlatlar yetiştiriyoruz, sen de gazetecisin sende sorgulama yok mu? Aç bir bak. Talim Terbiye Kurulunun sitesine gir bak. Orada var. Programlarda var. Atatürk'ün sevdiği şarkılar altında hem 'Kırmızı gülün alı var' hem de 'Vardar Ovası' var. Var olmasına rağmen sen niye yok diye yazıyorsun. Benim arkadaşlarım da bunu okuduğu zaman doğru olduğuna inanıyor. Rahmetli Erdal İnönü'nün çok sevdiğim güzel bir sözü var. 'Basında kendim hakkında çıkan sözlere inanmıyorum da başkaları hakkında çıkan sözlere inanıyoruz' diyor. Niçin, çünkü kendisini iyi bilir. Ne yazarsan yaz yazdığın doğru değil. Başkası inanmak istiyor ya herhalde budur diyor. Bugün Türkiye ne öğrenmek istiyorsa evlatlarımızı öyle yetiştiriyoruz. Bugün yetişen insanlar bugünle yarışmayacaklar, gelecek yüzyılla yarışacaklar. O yüzden müfredatı güncelledik. Şimdi 5-9 başladı. İnşallah önümüzdeki sene de diğer sınıfların öğretim programlarını daha bilime, teknolojiye uygun şekilde güncelleyeceğiz." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.