Bakan Yılmaz'dan Ek Yerleştirme Açıklaması

Bakan Yılmaz'dan Ek Yerleştirme Açıklaması

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonucunda yanlışlıkla bir bölüme yerleştirilen bin 499 adaydan, ek yerleştirme sonuçlarına göre 540'ının yeniden tercih yaptığını, bu adaylardan 275'inin bir bölüme yerleştirildiğini bildirdi.

Kamuajans.com - Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, tercih edilmesi halinde, adayların okul türü, alanı ve dalına göre ek puan alabileceği programların, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun Tablo-6A, Tablo-6B, Tablo-6C ve eklerinde yer aldığını anımsattı.

Bu tablolarda belirtilen programları tercih etmeleri halinde "ek puanlı yerleştirme puanları" kullanarak yerleşebilecek olan adayların, söz konusu tablolarda belirtilen okul türlerinden mezun olmalarının gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, bu okul türlerinin ise imam hatip liseleri, öğretmen liseleri, spor liseleri, ticaret meslek liseleri, otelcilik ve turizm meslek liseleri gibi okullar olduğunu kaydetti.

Bu kapsamda yer alan adayların yerleştirilmesi esnasında "ek puanlı yerleştirme puanları" kullanılması gerekirken "yerleştirme puanları" kullanıldığı için sehven oluşan durumdan ağırlıklı olarak söz konusu mezunların etkilendiğini anlatan Yılmaz, yapılan yanlışlık sonucu bin 499 adayın yerleştirilmesinin sehven oluşan durum nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.

Bu durum oluşmasaydı, söz konusu adayların herhangi bir programa yerleşemeyeceğinin tespit edildiğini aktaran İsmet Yılmaz, "Bin 499 aday için 2017 ÖSYS ek tercih döneminde Yönetim Kurulu kararına istinaden ücret talep edilmedi. Ek tercihlerin başladığına dair tercih başvurularının ilk günü SMS ile bilgilendirme yapıldı. 2017 ÖSYS ek yerleştirme sonuçlarına göre söz konusu adaylardan 540'ı tercih yaptı, bu adaylardan 275'i yerleşti." bilgisini verdi.

Yılmaz, yapılan inceleme sonucu ilgili personelin, söz konusu hatanın diğer iş ve işlemlerde de tekrarlanmaması amacıyla gerekli tedbirlerin alınması hususunda yazılı olarak uyarıldığını da ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.