Bakan Yılmaz'dan Eğitim Fakültesi Açıklaması

Bakan Yılmaz'dan Eğitim Fakültesi Açıklaması

Kamuajans.com - 21 Şubat 2018 tarihli TBMM Genel Kurulunda bir soruya cevap veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dört veya beş yıldır hiç yeni eğitim fakültesi açmadıklarını söyledi.

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bundan sonra Yükseköğretim Kurumumuzla birlikte... Yeni eğitim fakülteleri, dikkat ettiyseniz, takip ettiyseniz son dört veya beş yıldır hiçbir eğitim fakültesi açılmadı, gerçekten ihtiyaçtan fazla var. Yeni, geçen yıl kabul ettik, hep beraber kabul ettik bir yasayı, Yükseköğretim Planlama Kurulunu kurduk. Nedir Yükseköğretim Planlama Kurulunun amacı? Hangi fakülteler açılacak, hangi bölümler açılacak ve bu bölümlere ne kadar kontenjan verilecek bu Yükseköğretim Planlama Kurulu karar versin de üniversiteyi bitiren öğrencilerimizin umutlarıyla bitirdikten sonraki durumları birbirine çakışabilsin diyerek." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.