Bakan Yılmaz: "Ben Öğretmenlerime Güveniyorum"

Bakan Yılmaz: "Ben Öğretmenlerime Güveniyorum"

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanı Yılmaz," İnşallah bu uzun medeniyet yarışında el ele, birlikte Türkiye'yi daha ileriye taşıyacağız. Ben öğretmenlerime güveniyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız. Kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Çocuklarımızı zenginlik olarak göreceğiz. Birbirimizi tehdit olarak görmeyeceğiz. İnşallah bu uzun medeniyet yarışında el ele, birlikte Türkiye'yi daha ileriye taşıyacağız. Ben öğretmenlerime güveniyorum." dedi.

Bakan Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle dün bir otelde verilen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Eğitimin temelinin sevgi olduğunu dile getiren Yılmaz, "Severseniz işinizi yaparsınız. Size emanet edilen ülkemizin geleceğidir. Size emanet edilen nedir? Evlatlarımızdır. Bir ailenin en değerli varlığı evlatlarıdır. Aileler evlatlarını size teslim ediyor, size emanet ediyor. İşte size emanet edilenlere, hem de ailelerin en değerli varlıkları evlatlarına, sizin kendi evladınıza nasıl davranılmasını istiyorsanız, öyle davranmanızı istiyorum." diye konuştu.

"Öğretmenlerimiz, kalpleri fetheder"

18 milyon öğrencinin hiçbirinin eğitim sürecinin dışında kalmasını istemediklerini ifade eden Yılmaz, "Bir kimse okula gelmiyorsa, 'niye gelmiyor' diye evine gidilebilmesi lazım. Varsa bir sıkıntısı çözebilmek lazım. Hamdolsun, öğretmenlerimiz, kalpleri fetheder, konuşur. Ama bazı problemler kendi imkanları dahilinde çözülmeyebilir. Ama valiye iletilebilir. Vali çözemezse, merkeze, bize iletilebilir. Problemi inşallah çözebiliriz. Çözemezsek Başbakanımıza veya Cumhurbaşkanımıza gider." dedi.

Öğretmenlere "Bir kanaat önderine sormuşlar, 'Sevgi ile aşk arasında ne fark vardır' diye. Demiş ki eğer heyecan varsa bunun adı aşktır, heyecan yoksa bunun adı sevgidir" ifadesini aktaran Bakan Yılmaz, "Eğitimde aşkınız, heyecanınız bitmesin diyorum. Bu aşk, bu sevgi bizi 21'inci yüzyıla taşıyacaktır." diye konuştu.

"Manevi değerler öğretilmeli"

Programda, 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan öğretmen Abdulaziz Güven de bir konuşma yaptı. Bu sene Öğretmenler Günü'nün şehit yakınları ve gaziler için hüzünlü, bir o kadar da gurur verici olduğunu söyledi.

Güven, devletin öğretmenlere yüklediği hayati mesuliyeti layıkıyla yerine getireceklerine inancının tam olduğunu vurguladı.

AA 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.